Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η ΣΑ'Ι'ΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ






Ιδρυτής της Σαϊεντολογίας ήταν ο Λαφαγιέτ Ρόναλντ Xάμπαρντ, συγγραφέας φανταστικών ιστοριών με εξωγήινους και τέρατα, λάτρης του αποκρυφισμού, μέλος των Ρoδόσταυρων 'AMORC και της νεοσατανιστικής οργάνωσης Ordo Temρli Orientis (ΟΤΟ) του αρχισατανιστή Aleister Crowley4. Παρίστανε τον πυρηνικό χημικό χωρίς να έχει τελειώσει το 2ο έτος του κολεγίου και έζησε φοβούμενος τα μικρόβια και τη ζωή του.

Τέλη δεκαετίας του '40 σκέφτηκε να ιδρύσει προσωπική θρησκεία.
Συνέγραψε ένα βιβλίο την «Διανοητική» ως εγχειρίδιο αυτoβελτίωσης και 2 χρόνια αργότερα εισήγαγε την ιδέα της Σαϊεντολογίας (από το λατινικό scίο-γνωρίζω και το ελληνικό «λόγος») με σκοπό τη λύση προβλημάτων και τη βελτίωση χαρακτηριστικών του ανθρώπου.

Το 1954 ιδρύθηκε η ψευτοεπιστημονική εμπορική οργάνωση ως εκκλησία Σαϊεντολογίας (Chυrch of Scientology), παρουσιαζόμενη σαν «θρησκεία ' φιλoσoφία» αυτοεξέλιξης του ανθρώπoυ, χρησιμοποιώvτας τεχνικές KGB, πρεσβεύovτας ότι τα προβλήματα λύνοvται με το ώντιτιvγκ, μια θεραπεία με «ηλεκτρόμετρο» που δήθεν μετρά ηλεκτρικά φορτία του σώματος κατά τη διάρκεια της εξέτασης γνωρίζοντας ο ώντιτορ πότε ο «πελάτης» λέει αλήθεια ή ψέματα................................

Ο Χάμπαρvτ ονόμασε το μηχάνημα αυτό "Ε-μέτρο" (Emeter). Τα ατέλειωτα ώντιτιvγκ χρεώνοvται στους «πελάτες» αναλόγως την ώρα και κοστίζουν πολλά λεφτά.
Η οργάνωση χρησιμοποιεί σειρές σεμιναρίων με σκοπό την εκκαθαριστική εξουδετέρωση της αντιδραστικής διάνοιας ώστε να "απελευθερώσει" τον υπεράνθρωπο(;) μέσα στον άνθρωπο, δημιoυργώvτας μια "Νέα Εποχή" με Καθαρό Πλανήτη με Νέο Πολιτισμό χωρίς προβλήματα. Επινόησαν μια δήθεν μυστικιστική θεωρία ότι υφίσταται ένα χάσμα μεταξύ αυτού του κόσμoυ και ενός υψηλότερου πεδίου ύπαρξης που η Σαϊεντoλογία ενώνει αυτά τα δύο επίπεδα σε μια κατάσταση που αρχικά ονομάζεται Καθαρή και μετά λέγεται ΟΤ. Υπάρχουν 8 επίπεδα ΟΤ.

Το πιο δύσκολο είναι το ΟΤ ΙΙΙ και όποιος φτάσει εκεί μαθαίνει τα μυστικά του σύμπαντος.
ΟΤ σημαίνει Oρerating Thetan (Ενεργός Θήτα) δηλ. «πηγή ζωής, ζώσα μονάδα» και Clear είναι ένας Θήταν υπεράνω διανοητικής μάζας, ενέργειας, χώρου και χρόνου δηλ. υπεράνθρωπος όπου ένα άτομο μπορεί να λειτουργεί εvτελώς ανεξάρτητα από το σώμα του και το σύμπαν. Χαρακτηριστικό της Σαϊεντολογίας είναι ότι κρύβει τα βασικά πιστεύω της. Έχει δόγμα μια παραμυθένια ιστορία για τη δημιoυργία του κόσμoυ που θα μάθουν μόνο οι «πιστοί» της πανάκριβης βαθμίδας ΟΤ ΙΙΙ, η οποία διέρρευσε και αφορά έναν μύθο για έναν σατανικό άρχοντα Xenou που πριν 75 εκατομμύρια χρόνια ήλεγχε 76 πλανήτες, μάζεψε 13,5 τρισεκατομμύρια εξωγήινους που τους έφερε στη Γη, τους έριξε σε ηφαίστεια όπου πέθαναν όλοι.

Οι ψυχές των εξωγήινων oνoμάστηκαν «Θήτα», πέταξαν στον ουρανό και ο Xenou έβαλε στο μυαλό τους ψεύτικες θεωρίες για το Θεό, το Χριστό κ.λπ.
Τέλος, ο καθένας μας είναι η ψυχή ενός ή πολλών εξωγήινων(;). Η Σαϊεντoλογία διαφημίζεται ως «εκκλησία ' θρησκεία » και η περιουσία της (κυρίως real estate) υπολογίζεται σε δισεκατoμμύρια δολάρια (300.000.000 δολάρια υπολογίζονται τα ετήσια κέρδη της στις ΗΠΑ).
Το 1986 ο εξαφανισμένος μέχρι τότε Χάμπαρvτ παίρνοvτας ψυχοφάρμακα πέθανε από καρδιακή προσβολή αφήνοvτας σε διαθήκη που άλλαξε μία ημέρα πριν πεθάνει τα πάντα στην οργάνωση. Από τότε ο διάδοχός του Ντέϊβιντ Mισκάβιτζ και κάθε Σαϊεντολόγος περιμένουν τον Χάμπαρντ, να επιστρέψει απ' το υπερπέραν!

Πάνω από 500 ιεραποστολές της οργάνωσης δρουν ανά τον κόσμο. Τα μέλη της φτάνουν τους 100-200.000 παγκοσμίως και κάπoιoι τους υπερεκτιμούν σε 10 εκατoμμύρια. Στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης η Σαϊεντoλογία δεν αναγνωρίζεται και διώκεται κυρίως στη Γερμανία και τη Γαλλία. Στην Ελλάδα, η δαιδαλώδης οργάνωση παρουσιάσθηκε ως Κέντρο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος (ΚΕΦΕ) στην Πατησίων και επεδίωξε να ελέγχει τα μέλη της έχοντας μυστηριώδεις διασυνδέσεις με υψηλά πρόσωπα, επηρεάζοντας με μυστικούς τρόπους σημαντικά κέντρα εξουσίας. Σε έφοδο εισαγγελικών αρχών, κατασχέθηκε υλικό που στελνόταν σε ξένες μυστικές υπηρεσiες με λεπτομερή προσωπικά δεδομένα μελών κ.α. (Ο εισαγγελέας. που αποκάλυψε τις σχέσεις της οργάνωσης με μυστικές υπηρεσiες Τουρκίας και ΗΠΑ, μετατέθηκε).

Απεδείχθη ότι παρακολουθούσαν συστηματικά την ιδιωτική και επαγγελματική ζωή Ελλήνων πολιτικών, δημοσιογράφων, Εκκλησιαστικών προσώπων, δικαστών, πολιτών, πεποιθήσεις, οικονομική κατάσταση, και κοινωνικές δραστηριότητες.
Το ΚΕΦΕ έκλεισε ως παράνομο αν και το υπερασπίστηκαν εφημερίδες (Ελευθεροτυπία), δικηγόροι-πολιτικοί, υπoυργoί μάρτυρες κ.α. Το Εφετείο Αθηνών (10493/1997) αποφάσισε ότι τα μέλη της Σαϊεντολογίας « ... υφίστανται πλύση εγκεφάλου με ανώτερο σκοπό τη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης, αλλά και ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων, ώστε να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον άβουλων όντων, τα οποία έχουν χάσει τη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων ως καταστάλαγμα της ελεύθερης βούλησης τους, εφόσον έχουν ήδη περάσει από όλα τα στάδια των διδασκαλιών της και με την κατάλληλη περαιτέρω επεξεργασία γίνονται πλέον δεκτικά στις «αλήθειες» που εφαρμόζει ... ».

Διάδοχη κατάσταση στην Αθήνα είναι η «Εκκλησία της Σαϊεντoλογίας» που άνθρωποί της προτείνουν τεχνικές αυτοβελτίωσης, βιβλία (Διανοητική), δίνουν φυλλάδια, διαλέξεις, τεστ 200 ερωτήσεων (εξομολογητική λίστα) που αναλύουν το είναι του «πελάτη» και τα ηλεκτρόμετρα βοηθούν να γίνει κανείς υπεράνθρωπος μαθαίνοντας ότι μέσα του έχουν φωλιάσει «εξωγήινοι» ή ότι κατέχοντας κάποιο πιστοποιητικό σαϊεντολογίας δεν θα αποτύχει στη ζωή του.

Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου θα εντοπίσουν σίγουρα κάποιο πρόβλημα στον εξεταζόμενο που οι «ειδικοί» με προγράμματα εξαγνισμού θα φροντίσουν να επιλύσουν έναντι παχυλής αμοιβής που στις ανώτερες βαθμίδες κοστίζει ολόκληρες περιουσίες!
Φυσικά, όποιος απαντήσει στις ερωτήσεις της λίστας είναι πολύ δύσκολο να φύγει από την οργάνωση διότι φοβάται ότι αυτά που εκμυστηρεύθηκε θα χρησιμοποιηθούν εναντίον του.

Πρώην μέλη καταγγέλλουν τη Σαϊεντoλoγία για πλύση εγκεφάλου και οικονομική αφαίμαξη. Ο επί 15 χρόνια οπαδός της, πιανίστας Άλεν Στόφεν, κατέθεσε το 2002 μήνυση κατά της σαϊεντολογίας επειδή έχασε 45.000 ευρώ και όχι μόνο.

Η Σαϊεντολογία τάσσεται κατά των γιατρών.
Γνωρίζει λεπτομερώς τη σεξουαλική ζωή των μελών, που χρησιμοποιεί ως ισχυρό όπλο ελέγχου. Εκβιάζει όποιον αποκαλύπτει τις παρανομίες της, ενώ κατά καιρούς έχουν αναφερθεί περίεργοι θάνατοι μελών, ακόμα και αυτοκτονίες απελπισμένων «οπαδών». Η κίνηση αυτή θεωρείται ως μια από τις πολλές παγίδες που έχουν στηθεί για τους ανθρώπους, και εξυπηρετούν σκοπούς της παγκοσμιοποίησης αποβλέποντας στη γενική ισοπέδωση των πάντων.

http://xristianikanea.blogspot.com/2010/05/blog-post_3429.html


ΝΑΖΙΣΜΟΣ & ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΤΖΥ

Παράλληλοι αποκρυφιστικοί και ρατσιστικοί δρόμοι

κ. Αντωνίου Μποσνακούδη
Απόσπασμα από το βιβλίο του «Μισθοφόροι της Νέας Τάξης».


Υπάρχει αξιοσημείωτη αναλογία μεταξύ της Ναζιστικής ολοκληρωτικής δομής, λειτουργίας και ρατσισμού με τα αντίστοιχα της Σαηεντόλοτζυ, σε σημείο που να μπορούμε ν' αντιμετωπίζουμε τη Σαηεντόλοτζυ ως την περισσότερο ζωντανή ιστορική και λειτουργική συνέχεια του Ναζισμού (που, όμως, καλύπτεται από μία εκτεταμένη βιτρίνα αδίστακτων δημοσίων σχέσεων και. . . αντιναζιστικού προφίλ). Ο Χάμπαρντ μαζί με τον Χίτλερ, θα μπορούσαν άνετα να συμπεριληφθούν ανάμεσα στις σημαντικές ρατσιστικές προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Έχουν μόνο μία βασική διαφορά: ο Χίτλερ είχε στρατό, ενώ ο Χάμπαρντ δεν είχε, ευτυχώς.

Ο Ναζισμός, όπως και η Σαηεντόλοτζυ, παραμένουν ακατανόητοι κόσμοι (και οι ίδιοι σκόπιμα το συντηρούν αυτό) μέχρις ότου αποκαλυφθεί ο αποκρυφισμός, που ρέει στις φλέβες τους. Τέτοιες αποκρυφιστικές μυστικές εταιρίες, που υπάρχουν για τον "ευγενή" σκοπό της παγκόσμιας κυριαρχίας, αναγκαστικά έχουν όμοια δομή και τρόπο λειτουργίας. Ο ολοκληρωτισμός της Σαηεντόλοτζυ είναι η σύγχρονη, αποκρουστική και ψυχρή πραγματικότητα.

Η επιβίωση τους, όμως, εξασφαλίζεται από το "πνευματικό αίμα" (τον αποκρυφισμό) που διατρέχει τις δομές τους και διοχετεύει στα μέλη τους το συγκαλυμένο ψυχοναρκωτικό, που τους αποκόπτει από την πραγματικότητα και τους εκμεταλλεύεται, συγκολλώντας τους στους μηχανισμούς των εσωτερικών κύκλων της οργάνωσης, οι οποίοι έχουν την ανώτερη μύηση και "κατέχουν την αλήθεια". Αυτοί οι αυθαίρετοι, ανακριβείς και ανόητοι διαχωρισμοί σε "κατόχους", "ημικατόχους" και "μη κατόχους" της αλήθειας, αποτελούν τον πυρήνα του εσωτερικού (πνευματικού) ρατσισμού, που καταπνίγει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης και έλεγχου της ηγεσίας, αφού αν είσαι σε χαμηλότερο επίπεδο "πως τολμάς να ελέγχεις τους πνευματικά ανώτερους" και αν είσαι στα υψηλά ηγετικά επίπεδα, είσαι βολεμένος μέσα στο κατεστημένο σύστημα και απλώς δεν ελέγχεσαι. Η δημοκρατία και η ατομική ελευθερία δεν έχουν θέση μέσα σε τέτοιο περιβάλλον, αφού διαλύουν το έλεγχο της ηγεσίας πάνω στα μέλη.

Ο Χίτλερ είχε άμεση σχέση με τη μυστική "Εταιρία της Θούλης" (Thule Society) και την "Εταιρία Βρίλ" (Vril Society). Ο Χάμπαρντ υπήρξε μέλος του Τάγματος του Ναού της Ανατολής (OTO), υπό την ηγεσία του αρχισατανιστή Aleister Crowley, αλλά και σε Ροδοσταυρικό Τάγμα και ενσωμάτωσε πολλά στοιχεία από αυτούς τους χώρους μέσα στη Σαηεντόλοτζυ. Ο Χάμπαρντ στους αποκρυφιστικούς κύκλους θεωρείται ως αποτυχημένος μάγος, αποκρυφιστής, έχοντας φθάσει σε κάποια αρχικά στάδια του OTO και όταν ούτε εκεί δεν μπόρεσε να σταθεί (έκανε κομπίνες εναντίον μελών του και δικούς του αυτοσχεδιασμούς στις τελετουργίες του "Φεγγαρόπαιδου") έφτιαξε μία αποκρυφιστική σαλάτα και άνοιξε το δικό του "μαγαζάκι". Κάποιοι ακόμη τον κατηγορούν ότι έγινε πιόνι των αντιπάλων (Μαύρα Τάγματα, Μαύρη Στοά κ.τ.λ.), κάτι όχι απίθανο αφού η Σαηεντόλοτζυ γίνεται καλός μισθοφόρος.

Μία παρουσίαση των αναλογιών Ναζισμού και Σαηεντόλοτζυ σε επίπεδο αποκρυφισμού αποκαλύπτει τις πραγματικές κοινές ρίζες και την ιδιαίτερη επικινδυνότητα του Σαηεντολογικού ολοκληρωτισμού. Αυτός έχει πολύ καλύτερες Δημόσιες Σχέσεις σε σύγκριση με τον Ναζισμό για να καλύπτει το αποτρόπαιο πρόσωπο του και είναι σημερινή πραγματικότητα.

Ίσως να διαφέρουν στην ομάδα αποκρυφιστικού "αίματος", που ρέει μέσα τους, όμως, σίγουρα χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν. Η "επίθεση" της Σαηεντόλοτζυ εναντίον του Ναζισμού, κυρίως στη Γερμανία, ίσως να πρέπει να εξεταστεί και ως σύγκρουση ευρύτερων αποκρυφιστικών χώρων (αφού σίγουρα μοιάζει με το Ναζισμό σε πολλά σημεία και η Σαηεντόλοτζυ δεν δίνει δεκάρα για τ' ανθρώπινα δικαιώματα, όταν και η ίδια τα παραβιάζει) για το μερίδιο έλεγχου στη Γερμανία και εκτός αυτής. Είναι γνωστό ότι "στο μοίρασμα, τα σκυλιά τρώγονται μεταξύ τους". Κοινός τους στόχος είναι η Γερμανική κοινωνία και τρώγονται για την πίτα. Η υποστήριξη επίσης, που λαμβάνει η Σαηεντόλοτζυ από πολιτικούς κύκλους στις ΗΠΑ και αλλού, ίσως να πρέπει να εξεταστεί και ως "αποκρυφιστική αλληλεγγύη" από άλλα κυνοειδή.


Κατασκευάζοντας τον υπεράνθρωπο

Από τον προηγούμενο αιώνα άρχισε να σχηματοποιείται ένα ρεύμα από κινήσεις, οι οποίες είτε προϋπήρχαν σε κάποια μορφή είτε τότε άρχισαν ν' αναπτύσσονται, που υποστήριζε (σε γενικές γραμμές) ότι η γνώση αποκτάται μέσα από τη σταδιακή μύηση σε πολλά στάδια. Η εκάστοτε κίνηση, μυστική εταιρία, "Διδάσκαλος", κ. τ. λ. , υποτίθεται ότι κατείχε αυτή τη γνώση και την έδινε σταδιακά όταν ο μαθητής έφτανε στο κατάλληλο πνευματικό επίπεδο να περάσει στο επόμενο στάδιο. Άλλοι αποφάσιζαν με δικά τους κριτήρια, πότε έφτανε στο "κατάλληλο" επίπεδο. Αυτός ο Γνωστικισμός δεν είναι κάτι καινούριο, άλλα έτσι διαμορφωμένος εντάχθηκε σ' αυτό που οι ίδιοι κύκλοι ονομάζουν "Δυτική Εσωτερική Παράδοση" ή "Δυτική Αποκρυφιστική Παράδοση" ή "Δυτική Μαγική Παράδοση".

Ένα από τα στηρίγματά της είναι η Καμπάλα, δηλαδή η αποκρυφιστική εβραϊκή παράδοση.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων, που παγιδεύονται σε τέτοιες κινήσεις και μυστικές εταιρίες, αγνοεί το ουσιαστικό καμπαλιστικό πνευματικό περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται, σε σημείο που να πιστεύουν ότι είναι συμβατό με τον Χριστιανισμό, Μουσουλμανισμό, Ιουδαϊσμό, κ. τ. λ.

Από την αρχή του αιώνα οι πεποιθήσεις και διδασκαλίες τους έχουν "εμπλουτιστεί" με αρκετούς αναπόδεικτους ισχυρισμούς, όπως ή πίστη στην ύπαρξη εξελιγμένων υπεράνθρωπων όντων με τα οποία ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε επαφή και δέχονται τη γνώση που διοχετεύουν στα μέλη. Αυτά τα όντα βρίσκονται σε άλλα αστέρια ή ακόμη και μέσα στη Γή, στο Θιβέτ και Ασία (κατά προτίμηση στην έρημο Γκόμπι).

Φυσικά, δεν έχουν λείψει και οι διασπάσεις. Αφού αυτές οι κινήσεις είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα, μοιραία υπόκεινται στην ανθρώπινη αντιπαλότητα και μέσα σ' αυτόν τον αποκρυφιστικό χώρο δημιουργίας υπεράνθρωπων έχουν σχηματιστεί (οι ίδιοι το λένε) δύο αντίπαλοι χώροι που ο καθένας αυτοχαρακτηρίζεται ως οι "καλοί" της υπόθεσης. Είναι η "Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα" και η "Μαύρη Στοά". Η Σαηεντόλοτζυ, ο Ναζισμός, αλλά και άλλες αποκρυφιστικές και ουσιαστικά σατανιστικές ή σατανίζουσες κινήσεις έχουν διαμορφωθεί σ' αυτούς τους χώρους και μόνο αν γνωρίζει κάποιος τις βαθύτερες πεποιθήσεις τους μπορεί να ερμηνεύσει την ταυτότητα και τα κίνητρα των ενεργειών τους. Διαφορετικά, απλώς δεν βγάζει νόημα. Ακόμη και ή αντιπαλότητα έχει τις ρίζες της σε αποκρυφιστικές διαφοροποιήσεις. Οι Ναζί γερμανοποίηοαν το πρότυπό του υπό δημιουργία υπεράνθρωπου, ενώ ο Χάμπαρντ με τη Σαηεντόλοτζυ άνοιξε δικό του αποκρυφιστικό περιβάλλον και αφού σχεδόν αγγλοσαξονοποίηοε το πρότυπο, έφτιαξε μία αυτοσχέδια σαλάτα κοσμοθεωρίας και βημάτων για την υπερανθρώπιση (κατάσταση θήτα) και άρχισε να πουλάει πανάκριβα τη μύηση. Αποσκοπούσε καθαρά στο κέρδος και στη δύναμη χρησιμοποιώντας ό,τι είχε μάθει μέχρι τότε πριν αποτύχει και σ' αυτόν τον τομέα. Τη δεκαετία του '60 ο Χάμπαρντ διέδιδε τη Σαηεντόλοτζυ ως τη μοναδική Αγγλοσαξωνική "Επιστήμη του Νού" σε αντίθεση με τη "Ρωσική Ψυχιατρική, την Αυστριακή Ψυχανάλυση και τη Γερμανική Ψυχολογία".

Ο Άγγλος αρχισατανιστής Aleister Crowley αποτελεί ένα από τα πρόσωπα κλειδιά για την κατανόηση της Σαηεντόλοτζυ και της αντιπαλότητας σ' αυτόν τον χώρο. Γύρω του συνδέονται πολλά. Κάτι αρκετά διασκεδαστικό είναι ότι ο Crowley ταξινομείται στη "Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα" και ο χώρος του ταξινομεί στη "Μαύρη Στοά" το Ναζισμό και τον Χάμπαρντ, κάτι ευνόητο, αφού τους βλέπουν ως "ιερόσυλους" και ειδικά τον Χάμπαρντ ως αποτυχημένο της "Αδελφότητας" που έχει το ένα πόδι στη "Μαύρη Στοά" και σε κάποιο βαθμό λειτουργεί ως πιόνι της. Στη "Μαύρη Στοά", όμως, ταξινομεί και τον Χριστιανισμό, χαρακτηρίζοντας το φίδι του Παραδείσου ως "σύμβολο γνώσης και σοφίας" και τον "ζηλόφθονο θεό" ως "σύμβολο των δυνάμεων της καταπίεσης και της αυτοάρνησης". Στο επίπεδο ΟΤ8 της Σαηεντόλοτζυ ο Χάμπαρντ λέει κάτι σχεδόν ταυτόσημο.

Όμως και οι "σύντροφοι" της Μαύρης Στοάς έχουν ιδιαίτερα εχθρική στάση απέναντι στον Χριστιανισμό. Έτσι φαίνεται ότι ως δεδομένο πρέπει να πάρουμε μόνο τον πραγματικό και υπαρκτό εσωτερικό πόλεμο των δύο χώρων, αφού οι ίδιοι τον παραδέχονται, χωρίς όμως να ξεχνάμε ότι και οι δύο χώροι είναι εντελώς ασυμβίβαστοι με τον Χριστιανισμό και εχθρικοί απέναντι του.

Η Αδελφότητα, με την προσήλωση στην Καμπάλα τοποθετεί το βασικό τμήμα της παράδοσης και πνευματικότητας της στην διαστρεβλωμένη Εβραϊκή πνευματικότητα. Ο Χάμπαρντ, αν και έκπτωτος και περιφρονημένος από τον χώρο του Crowley, είχε αναφερθεί στον Crowley στο παρελθόν ως "ο καλός μου φίλος". Προφανώς, αφ' ενός μεν δεν έχανε τίποτα περισσότερο, αφού ο ήδη νεκρός Crowley δεν θα μπορούσε να πει τίποτα και αφ' ετέρου υπογραμμίζοντας το πνευματικό λίκνο του, ίσως να κολάκευε κάποιους από την Αδελφότητα, ώστε να του δώσουν υποστήριξη και κάλυψη.


Aleister Crowley: "Το μεγάλο Θηρίο"

Έτσι περιέγραφε τον εαυτό του. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του Χάμπαρντ, αφού ο Χάμπαρντ σε μεγάλο βαθμό δημιούργησε τη Διανοητική και τη Σαηεντόλοτζυ έχοντας ως πυρήνα τις σκόρπιες γνώσεις που απέκτησε ως μαθητής του Crowley.

Η ιστορία του Crowley ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια με τρόπο χαρακτηριστικό για την επίδραση του οικογενειακού περιβάλλοντος στις κατευθύνσεις που υποχρεώνει ένα παιδί ν' ακολουθήσει. Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1875 στο Leamington Spa, Warwickshire. Οι γονείς του άνηκαν σε μια ακραία "Χριστιανική" σέκτα, που του δημιούργησε μία διαστρεβλωμένη αντίληψη για τον Χριστιανισμό, σαν ένα σύνολο άκαμπτων νομικών κανόνων, έναν ηθικισμό, με τον οποίο εξαγοράζεις την αιώνια ζωή.

Το 1896 είχε μία αποκρυφιστική εμπειρία στη Στοκχόλμη:
"Ξύπνησα με τη γνώση ότι κατείχα έναν μαγικό τρόπο για να συνειδητοποιήσω και να ικανοποιήσω ένα τμήμα της φύσης μου, που μέχρι τότε μου είχε συγκαλυφθεί. Ήταν μία εμπειρία με φρίκη και πόνο, συνδυασμένη με έναν συγκεκριμένο πνευματικό τρόμο και όμως ταυτόχρονα ήταν το κλειδί για την αγνότερη και ιερότερη πνευματική έκσταση που υπάρχει".

Μεγάλη ομοιότητα παρουσιάζει και μία εμπειρία του Χάμπαρντ. Το 1938, κατά τη διάρκεια μίας οδοντιατρικής επέμβασης, υπό την επίδραση νιτρώδους οξέως, πίστεψε ότι πέθανε και όσο ήταν νεκρός, έλαβε πολύτιμη γνώση. Με βάση αυτή ξεκίνησε τις αποκρυφιστικές αναζητήσεις. Ο Crowley πίστευε ότι ο πνευματικός φωτισμός αποκτάται με τη μελέτη των απόκρυφων κειμένων, μπαίνοντας έτσι στον Γνωστικισμό.


Άρειοι-Θήτα

Οι Ναζί αντιμετώπιζαν την Άρεια φυλή ως φυλή ανώτερων ανθρώπων, με ξεχωριστές ικανότητες, που είχε προορισμό να κυβερνήσει τον κόσμο. Στη Σαηεντόλοτζυ, το αντίστοιχο στοιχείο είναι οι Καθαροί και οι Θήτα ("Λειτουργικοί Θήτα" ή ΟΤ" στα Χαμπαρντιανικά) οι οποίοι (όπως αναφέρει το Εγχειρίδιο Δικαιοσύνης) έχουν το αποκλειστικό δικαίωμα, σε όλο τον κόσμο, να απονέμουν δικαιοσύνη. Ο σκοπός της Σαηεντόλοτζυ, όπως η ίδια τον αναφέρει είναι "Ένας πολιτισμός χωρίς παραφροσύνη, χωρίς εγκληματίες και χωρίς πόλεμο όπου ο ικανός μπορεί να ευδοκιμήσει και οι τίμιες υπάρξεις μπορούν να έχουν δικαιώματα". Δεν λέει, βέβαια, ότι για τη Σαηεντόλοτζυ ισχύει το "πας αντίπαλος = παράφρονας" και ότι τίμια, ηθική και δίκαια ύπαρξη είναι αυτή που προωθεί τους σκοπούς της Σαηεντόλοτζυ. Λέει δηλαδή ότι σε όσους η Σαηεντόλοτζυ δεν θεωρεί ικανούς και τίμιους, δεν τους αναγνωρίζει δικαιώματα ούτε ευδοκίμηση. Θα τους οδηγεί σε Σαηεντολογικό Καιάδα; Αξίζει να δούμε παρακάτω το Εγχειρίδιο Δικαιοσύνης για να γνωρίσουμε ποιο «πνεύμα δικαιοσύνης» διέπει τη Σαηεντόλοτζυ.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ 33 2003

Αντιαιρετικόν εγκόλπιον
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=109&t=3574&p=46340

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου