Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Ξερνάνε βία τα παιδικά προγράμματα του Nickelodeon

Μείζον ζήτημα για τη ψυχική υγεία των παιδιών αποτελεί η μετάδοση εξαιρετικά βίαιων κινούμενων σχεδίων, από τον τηλεοπτικό σταθμό Nickelodeon, το οποίο έχει άδεια περιφερειακού σταθμού στην Αττική και μέσω της Nova, αναμεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα.
Το Nickelodeon είναι ο μοναδικός ελεύθερος σταθμός που μεταδίδει παιδικό πρόγραμμα, μετά και το κλείσιμο του Alter, και το λουκέτο στην ΕΡΤ και αναπόφευκτα συγκεντρώνει τον παιδικό πληθυσμό. Κάθε βράδυ το κανάλι μεταδίδει κινούμενα σχέδια με πολύ βία, με μεταλλαγμένα τέρατα, έντονη επιθετικότητα και ελάχιστο λεξιλόγιο. Πρόκειται επίσης για ξένο πρόγραμμα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο όμως «συνδέεται» με την παράλληλη διάθεση βιβλίων και DVD.


Οι ώρες μετάδοσης των βίαιων κινούμενων σχεδίων, έχουν υψηλή θεαματικότητα, καθώς είναι «φορτωμένες» με διαφημίσεις. Στο ΕΣΡ, αν και υπάρχουν πολλές καταγγελίες δεν έχει ακόμη διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας για την ποιότητα του προγράμματος αν και αυτά που συμβαίνουν είναι εξόφθαλμα. Δηλαδή ασχολείται με το αν η νεότητα απειλείται από τις αναφορές του Γ. Τράγκα ή της «Ελληνοφρένειας» στο Real FM και όχι με το σταθμό που κατά κύριο λόγο μεταδίδει απίστευτης βιαιότητας προγράμματα.


Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή περιορίστηκε την περασμένη βδομάδα, στην οικονομική διάσταση του φαινομένου, επιβάλλοντας δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 35.000 ευρώ για διαφήμιση παιδικών παιχνιδιών, ενώ για τη σήμανση του προγράμματος περιορίστηκε σε σύσταση

πηγή :  http://www.doriforikanea.gr/newsite/news_article.php?id=10339&catid=6

6 σχόλια:

 1. για πια παιδικα μιλατε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν γνωρίζω σε ποιο αναφέρεται,το άρθρο είναι αναπαραγωγη από τα δορυφορικά νέα

   Διαγραφή
 2. θα μας καταστρέψουν την επόμενη φορά ειναι πιραμιδα ματι να τη θα κάνουμε πιτε κατι δε θα πάθετε τιποτα απάντησε!!!!!!����

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. σιμφονω αλα η πιραμιδα μάτι μας σκότονει μεταφορικά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εμείς τον σβήσαμε από την λίστα των κανάλιών. Κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κάνουν πλύση εγκεφάλου στα παιδιά.Είναι άθλιοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή