Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Όποιος ξέρει ξέρει


Ψηφίστηκε πριν λίγη ώρα άλλο ένα πολυνομοσχέδιο σκούπα με έναν από τους γνωστούς τρόπους. Η μνημονιακή τρίπατη Χούντα , καθόλα σίγουρη για το αποτέλεσμα δεν φοβήθηκε το οικείο περιβάλλον της Βουλής και δεν κατέφυγε στις περίφημες “πράξεις υπουργικού συμβουλίου” ή τις “πράξεις νομοθετικού περιεχομένου”. Ωραία, ήσυχα και τακτοποιημένα  με 168 εντολοδόχους, σαν τον Ταμήλο παραπάνω,  που το 95 % δεν είχε ιδέα τι ψήφιζε ως συνήθως. Μα δεν είχε 168 πριν από αυτήν την ψηφοφορία ! Πως είπατε ; Λάθος !
2 επανακαμψάντες , εις εκ των οποίων ο “αντιμνημονιακός” Χ.Μαρκόπουλος επιστρέφουν στο μαντρί μεγαλώνοντας το απόθεμα που εμπεριέχει κι αυτό το βλήτο που ψήφισε παρών , τον Μάρκο Μπόλαρη τον (πρώην) πασόκο. Κι αν υπήρχε κι ανάγκη υπάρχει ο loverδος με το αηδόνι του.
«Αυτή είναι βουλή …τρέχαμε κι εμείς σαν μαλάκες με τα τανκς» που θαλεγε άνετα κι ο Παττακοστελής.
typos salonikis (23-12)

Το τι σημαίνει αυτό το συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο έχει αναλυθεί πολλαπλά. Θεσμοθετεί απολύσεις, μειώσεις μισθών , παρολίγο και συντάξεων ( που τις άφησαν για την επόμενη φορά σε κάνα δίμηνο από τώρα, μαζί με την ουσιαστική κατάργηση της δικαστικής προστασίας των εργαζομένων), “ανοίγει” επαγγέλματα για τα συμφέροντα των πολυκαταστημάτων κι ένα σωρό άλλες πανάθλιες καταστάσεις που αρμόζουν σε προτεκτοράτο, ούτε καν του 19 ου αιώνα.

Και τι έκανε η αντιπολίτευση και ο λαός ;


Η πρώτη …έβαφε νύχια. Οι ΑΝΕΛ συνεδριάζαν στο ΣΕΦ, ο Σύριζα μας τάραξε άλλη μια φορά στη νομιμότητα, ενώ το πολιτικό απολίθωμα του Γελόοουστόουν ή της Καμτσάτκα που ακούει στο όνομα του ΚΚΕ άδραξε μια ακόμα ευκαιρία να επιτεθεί φραστικά στον…ΣΥΡΙΖΑ !! ( όχι για τους φασίστες εμείς δεν θα γράψουμε τίποτα, αυτοί ειδικά είναι σαν να μην υπάρχουν, ή μάλλον υπάρχουν για να αποδεικνύουν την ηλιθιότητα της κοινωνίας μας).

Ο δε λαός τζάμπα ανησύχησε τους πραιτωριανούς του Δενδια που έκλεισαν και το σταθμό του Μετρό. Κι άντε, στην Αθήνα είμαστε αποχαυνωμένοι. Μήπως έγινε κάτι σε κάποια άλλη πόλη σήμερα και δεν το καταλάβαμε ;
Σαν αγώνας του ελληνικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος έμμοαιζε το σημερινό. Όλα στημένα και τοποθετημένα.

Μετά και από αυτά που ψηφίστηκαν σήμερα και κυρίως από τη (μη) διάθεση στήριξης της κοινωνίας από τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την αντίθεση τους , τα περιθώρια όχι απλά στενεύουν αλλά είναι εξαιρετικά μικρά. Ο λαός στενάζει, ταλαιπωρείται, πεινά , πονά, πεθαίνει αυτοκτονώντας. Τα αποθέματα του για δράση λιγοστεύουν παρόλη την ένταση που δέχεται.
Αν δεν βρούν όλοι αυτοί επιτέλους τρόπο να συνενοηθούν και να δράσουν από κοινού άμεσα , όπως ακριβώς κάνουν τα μνημονιακά καθίκια που μπροστά στον κίνδυνο έχουν γίνει ΕΝΑ κώλος και βρακί, τότε οι λύσεις που θα απομένουν προυποθέτουν τεράστιες απώλειες και αποτελούν μεγάλο ρίσκο καθώς δεν θα είναι οι πλέον ομαλές.

πηγή : http://eleutheriellada.wordpress.com/2013/04/29/%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9-%CE%BE%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου