Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Στο The Mall της Αθήνας τα παιδιά παίζουν στο "Κάστρο του Μπαφομέτ" των Playmobil






  Και να θέλεις να ησυχάσεις δεν μπορείς...Γιατί το λέω αυτό;Γιατί όταν σε  μία υποτίθεται ξέγνοιαστη βόλτα μαζί με την κοπέλα σου στο Τhe Mall  συναντάς αυτά που συνάντησα εγώ σήμερα αλλάζει ο σκοπός και η διάθεσή της βόλτας σου....

Καταρχάς όπως λέει ο λαός η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται και στην προκειμένη την καλή μέρα μου την έκαναν καταστήματα όπως ο Τσακίρης Μάλας,το G-STAR RAW και το γνωστό και μη εξαιρετέο Starbucks  και τα σήματά τους....

Τσακίρης Μαλας με τον πολύ ωραίο Σταυρό της Μάλτας των Ναιτών Ιπποτών(πρόγονων των Μασόνων)
Σταυρός των Ναιτών Ιπποτών της Μάλτας


Λεπτομέρειες εδώ http://www.iranon.gr/ELLADA/ELLADA3TEXT.htm

τα Starbucks
 




Λεπτομέρειες εδώ http://www.katohika.gr/2012/04/starbucks.html

Τα G-STAR RAW

Ή αλλιώς....



Πέρα από τα μαγαζιά όμως στο The Mall υπήρχε μία παιχνιδούπολη των Playmobil,σε κάθε διαφορετικό όροφο υπάρχει και ένα διαφορετικό θέμα..

Την υποδοχή μου την έκανε ο "Πειρατής" με την νεκροκεφαλή και η βάρκα του με τον Πανεπόπτη Οφθαλμό ή αλλιώς το μάτι του Ηλιακού ψευτοθεού Ώρου
 
 

Και μου την έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο το θέμα του τελευταίου ορόφου που μετά την ψυχρολουσία των συμβόλων ήρθε να βάλει το κερασάκι στην Τούρτα....


Θηραιοί με το κεφάλι του Μπαφομέτ στο χειροποίητο κάστρο των Playmobil στο The Mall οπού είναι ο βασικός χώρος ψυχαγωγίας των παιδιών...

Η πλύση εγκεφάλου στις μικρές ηλικίες είναι παλιό φαινόμενο απλά τώρα το κάνουν τόσο ξεδιάντροπα που πολλές φορές αυτό που βλέπεις σε αφήνει σαστισμένο και δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις.

Αν νομίζετε ο,τι είναι τυχαία όλα αυτά θυμηθείτε
και αυτήν την εμφάνιση σε παιδικό Talent Show

Το θέμα είναι να καταλάβουν όλοι το τι συμβαίνει τριγύρω μας και το τι κακό προσπαθούν να κάνουν στα παιδιά μας..Η επίθεση είναι ανελέητη και το σίγουρο είναι ο,τι θα συνεχιστεί.Προασπίστε την πίστη και την ψυχή των παιδιών σας και κάντε ότι περνάει από το χέρι σας για να τους σταματήσετε

Χ.Τ.

23 σχόλια:

  1. wraia pare fora kai xtipa to kefali sou sto toixo mexri na liwsei..!
    sovara ti kathese kai grafeis?..narkwtika pairneis?..ti mpafomet kai malakies grafeis rr psile?..theleis apantiseis se auta pou grafeis?
    O "mpafomet" sou einai enas aplos drakos...kastro tou mesaiona ipotithete oti einai!..drakoi spathia tsekouria..ti perimenes na deis..petaloudes?
    Oson afora thn nekrokefh PEIRATHS EINAI RE VLAMENE kai to mati EINAI POLU LOGIKO na uparxei kathos einai agyptiako karavi kai ama to sundiaseis me thn arxaia ellhnikh istoria einai h argo(sou leei kati?)...den nomizw na piges me thn kopelia sou sto mall ektos kai an thn lene maria palami giati me teties malakies pou paratireis den nomizw na mporeis na goiteuseis kapoia gunaika ektos kai an exei to IQ(-100).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώπα,σε άλλο άρθρο ανήκεις εσύ.Αλλά δεν πειράζει,με την ευκαιρία ας μάθεις και κάτι....

      Ας σου κάνω ένα ταχύρυθμο μάθημα αποκρυφισμού...Το Μάτι ή αλλιώς Πανεπόπτης Οφθαλμός είναι το σύμβολο του Ηλιακού Ψευτοθεού Ώρου...Μπορείς εύκολα να ερευνήσεις στο διαδίκτυο για το ποιος είναι ο Ώρος και ποιοι πιστεύουν σε αυτό..Το Μάτι μες στην Πυραμίδα που μπορεί να έχεις δει στο σύμβολο των Ιλλουμινάτι είναι ακριβώς αυτό....Αν κάτσεις και πάλι να ψαχτείς λίγο παραπάνω θα μάθεις ο,τι οι "ΔΡΑΚΟΙ" δεν είναι τίποτα άλλο εκτός από δαίμονες...Στον Θηραιό δεν είναι Δράκος αλλά ο Μπαφομέτ..

      υ.γ. Αν θέλεις να συνεχίσεις την συζήτηση μπορείς πιστεύω να το κάνεις χωρίς υβριστικούς χαρακτηρισμούς


      Διαγραφή
    2. koita symfwnw pws 2-3 symbola mporei an se parapempoun stous maswnous. alla poios xesthke mhn ginesai pelaths tou franchise prwton kai deuteron exeis mperdepsei tous drakous, tous daimones kai genika ta symbola apo arxaia Ellada mexri mesaiwna. e mathe pws den exoun kamia sxesh. to oti eides merika maswnika symbola den leei tipota. ksereis posoi maswnoi kykloforoun gyrw sou kai den to exeis parei xampari? prospa8hse kanenas apo autous na sou allaksoun ton tropo skepshs h na sou epiballoun diaforetika pisteuw? einai san na pisteueis sto xristianismo. idies moufes einai ektos ama anhkeis stis megales stoes kai stis lesxes pou sthn ousia autoi kanoun koumanto. protinw na xalarwseis kai na mhn eksaptesai gt den aksizei.

      ps: thn eikona ap to master chef ti thn ebales? les o Skarmoutsos na skopeuei na strepsei ta paidia mas sto satanismo? kati tetoies apopseis kratane th xwra 200 xronia pisw. kati tetoia elege kai h giagia mou sto xwrio pws yphrxan neraides. bre oust!

      Διαγραφή
    3. Ο αποκρυφισμός ξεκινάει από την Αρχαία Αίγυπτο,την Αρχαία Ελλάδα και φτάνει μέχρι και σήμερα στις μέρες μας.Ο Άνθρωπος από παλιά ήθελε να δείξει τα πιστεύω του με σύμβολα,κάπως έτσι έχουν φτάσει μέχρι σήμερα και υπάρχουν παντού.Διαβάζοντας την Σολομωνική,τον Ερμή τον Τρισμέγιστο και συνδιάζοντάς τα με τα τελετουργικά που κάνουν σε πολλές Αρχαίες θρησκείες όπως και διάφορα τάγματα θα βρεις που αντιστοιχεί και τι είναι το κάθε σύμβολο και σε ποιόν ανήκει.

      Διαγραφή
    4. eisai gia klamata file...zise mesa sthn tripa sou kai min enoxleis ton kosmo me tis fantasiwseis sou

      Διαγραφή
    5. Αλλος ενας μαγκας που βριζει ανωνυμα μπραβο ρε αυτος μπορει να λεει μαλακιες οπως λες αλλα τουλαχιστον δεν ενοχλει η δεν βριζει κανεναν και μαλιστα ανωνυμα.για αλλη μια φορα συγχαρητηρια για το μισος και την κακια που επεδειξες δειχνει τι ανωτερης ποιοτητας ανθρωπος εισαι

      Διαγραφή
  2. PART 1:
    Αδερφέ μου δεν θέλω να φανώ ούτε κακός,ούτε προκατειλημμένος,αλλά πραγματικά πιστεύω πως πρέπει να κόψεις το internet και να σταματήσεις να βλέπεις Λιακόπουλο.
    Εντάξει,αναγνωρίζω ότι ο "αποκρυφισμός" είναι ωραία ασχολία για ανθρώπους με πολύ ελεύθερο χρόνο που βολεύονται με το να κατηγορούν την "αόρατη,κακιά ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ" και έτσι να αποποιούνται κάθε προσωπικής ευθύνης για την κατάντια της κοινωνίας μας σήμερα.
    Άν πιστεύεις πχ πραγματικά ότι ο "δράκος",αντιπροσωπεύει το ΚΑΚΟ και όχι απλά ένα πλάσμα μυθοπλασίας ως μέσο προσέλκυσης προσοχής των μωρών στα παραμύθια ή το πολύ πολύ για nerd videogamers,νομίζω πως έχεις ξεφύγει από κάθε επαφή με την πραγματικότητα.
    Οι θεωρίες συνομωσίας για δαίμονες και απεσταλμένους του κακού επί της γης που μας κάνουν υποσυνείδητα πλύσεις εγκεφάλου 24/7 ενώ πχ 2 επιχειρηματίες ή πολιτικοί με μόνο μέσο το χρήμα και την εξουσία μπορούν να καθοδηγήσουν την κοινωνία ΟΠΟΥ θέλουν και να κάνουν ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ (όπως και γίνεται) χωρίς ΚΑΝ να μπουν στον κόπο να κάνουν ένα τόσο μάταια πολύπλοκο σχέδιο είναι για μένα η πραγματική απειλή.
    Τα σύμβολα από μόνα τους δεν σημαίνουν,δεν σήμαιναν ποτέ και δεν θα σημαίνουν τίποτα παραπάνω από αυτό που ο καθένας τους προσδίδει ως σημασία.Όταν εσύ βλέπεις το κεφάλι του ΜΠΑΦΟμέτ (με έμφαση στα πρώτα 5 γράμματα γιατί ΜΟΝΟ μετά από χρήση ναρκωτικών κανονικά θα έπρεπε να σκεφτείς κάτι τέτοιο) εγώ βλέπω έναν μεσαιωνικό θυρεό που αντικατοπτρίζει πλήρως την παιδική αντίληψη για την μεσαιωνική εποχή με τους ιππότες που όλοι θέλαμε να ζήσουμε ως παιδιά.Όταν εσύ βλέποντας το μάτι του Horus σε ένα καράβι και φαντάζεσαι φατρίες με κουκούλες να ασχολούνται με το τι θα σε ψεκάσουν σήμερα,εγώ βλέπω την αρχαία Αιγυπτιακή κουλτούρα σε μια ζωγραφιά που σήμαινε ευχή για ασφαλές ταξίδι κάτω από το βλέμμα του Θεού που γι αυτούς εκπροσωπούσε τη μέρα και τη νύχτα.
    Το να ασχολείσαι με τόσο ανούσια και πέραν κάθε πραγματικότητας θέματα,είναι το λιγότερο επικίνδυνο για την κοινωνία,γιατί δείχνει πλήρη έλλειψη κριτικής ικανότητας και σκέψης,τεράστια έλλειψη παιδείας αλλά και πολύ μεγάλη δυνατότητα στο να χειραγωγηθείς από κάθε ηλίθια θεωρία τελειωμένων τσαρλατάνων.
    Δεν υπάρχει καμία συνομωσία.
    Πουθενά.
    Εκτός από το ότι όλοι οι ήδη ισχυροί προσπαθούν με την οικονομική και πολιτική εξουσία τους να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι εις βάρος σου,κάτι που δεν ήταν πρωτότυπο ούτε 500 χρόνια ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    Όταν μου λες πως άνθρωποι παίρνουν δύναμη και εξουσία λατρεύοντας αρχαίους,μυστικιστικούς θεούς και πράττωντας το θέλημά τους,νομίζω πως βρίσκεσαι ακόμα στον μεσαίωνα και οι αντιλήψεις σου είναι επικίνδυνες για την δημοκρατία και την κοινωνία και αυτό γιατί άνθρωποι με τέτοιες αντιλήψεις πραγματικά τί άποψη μπορούν να εκφέρουν για την κοινωνικο-οικονομικο-πολιτική κατάσταση σε μια χώρα ή παγκοσμίως που να αποτελεί βάση για σκέψη ή διάλογο στα μέτρα του πραγματικού...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ ενδιαφέρον η τοποθέτησή σου.
      Ας ξεκινήσω με κάτι βασικό για να καταλάβεις τι πιστεύω,που ανήκω και που κυμαίνομαι ιδεολογικά..Είμαι Αναρχοχριστιανός όπως αυτόν τον έχει προσδιορίσει ο Πιετρ Κροπότκιν .Αυτό σημαίνει ο,τι έχω δεχτεί κάτι πολύ βασικό.Τον Χριστό σαν Θεάνθρωπο και την ύπαρξη Ενός και Μοναδικού Θεού αλλά ταυτόχρονα αγωνίζομαι κατά όσων μαυρίζουν και καταστρέφουν την ανθρωπότητα.Από την στιγμή δηλαδή που πιστεύω στο Καλό γνωρίζω και για την ύπαρξη του Κακού.Όλα ξεκινάνε από εκεί.Ο αποκρυφισμός είναι στην ουσία η αναζήτηση του κακού με σκοπό την πνευματική(και όχι μόνο) προστασία.Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες για για τους εκάστοτε εξουσιαστές αλλά αν τους ψάξεις αυτούς μπαίνουν και άλλα...

      Το Καπιταλιστικό σύστημα μπορεί να είναι ο λόγος που δημιουργούνται και στηρίζονται όλοι αυτοί αλλά δεν μπορώ να στρουθοκαμηλίζω και να μην βλέπω ο,τι αυτοί έχουν κάποια χόμπι...Ας πούμε την Bohemian Groove δεν μπορώ να την προσπεράσω έτσι εύκολα...Την S.R.I.A. και την Hermetic Order of Golden Dawn που είναι η συνέχεια της Θούλης και ταυτόχρονα ο σύνδεσμος όλων των νεοναζί αυτήν την στιγμή στον κόσμο .Από που από αυτήν έχουν βγεί Κου Κουξ Κλαν,Χρυσή Αυγή κλπ κλπ δεν μπορώ να την παραβλέψω.Δεν μπορώ να παραβλέψω ο,τι αυτές οι Ιμπεριαλιστικές εταιρείες χρησιμοποιούν συγκεκριμένα σύμβολα που έχουν βάση τον Αποκρυφισμό.Για μένα απλά είναι μία ενασχόληση για να προστατεύομαι και να τα αναδεικνύω...

      Όσο αφορά τα σύμβολα έχω απαντήσει και πιο πάνω για το τι είναι τι...

      Διαγραφή
    2. PART 1:
      Φίλε μου,καταρχάς θέλω να εκδηλώσω τη χαρά μου για το γεγονός και μόνο του ότι και απάντησες στο σχόλιό μου αλλά και για το ότι η απάντησή σου δεν ήταν η διανοητικά καθυστερημένη μονολεκτική απόκριση που ομολογώ περίμενα.
      Όσον αφορά την απάντησή σου λοιπόν,πρέπει να σημειώσω πως μου κάνει τεράστια εντύπωση το γεγονός ότι καμώνεσαι πως ανήκεις στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο ενώ ασχολείσαι με τέτοια θεματολογία.
      Αρχικά,πρέπει να παραδεχτούμε όλοι όσοι βλέπουμε το ανωτέρω σχόλιό σου και έχουμε διαβάσει περί ιδεολογικών θεμάτων/αρχών/τοποθετήσεων πως αναρχισμός και θρησκεία (οπουδήποτε είδους) έρχονται σε ευθεία ρήξη μεταξύ τους όσον αφορά τη θεώρηση της κοινωνίας.Ο "Πατέρας του Αναρχισμού" (όπως τον αποκαλούν) Μιχαήλ Μπακούνιν (στου οποίου το έργο βασίστηκε όλο το έργο του Πιότρ Κροπότκιν που αναφέρεις,παρά τις κάποιες και κατά τη γνώμη μου ελάσσονος σημασίας πρακτικές διαφορές στον τρόπο λήψης αποφάσεων στο πολιτικό-οικονομικό-κοινωνικό σύστημα που πραγματεύονται) καταλήγει ρητά πως αυτή η ιδεαλιστική κοινωνία που περιγράφουν,για να μπορέσει να υπάρξει έχει ως προϋπόθεση (εκτός από την απόλυτη μόρφωση και βαθιά γνώση όλων των μηχανισμών λειτουργίας της κοινωνίας και της πολιτείας) την απαγκίστρωση από οποιεσδήποτε θρησκευτικές πεποιθήσεις καθώς περιορίζουν στην πραγματικότητα τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου και κλείνουν το πεδίο του με παρωπίδες σε πολύ σημαντικά θέματα θεώρησης της κοινωνίας.
      Ο όρος "αναρχικός" λοιπόν σύμφωνα με τους διδάξαντες του συγκεκριμένου ιδεολογήματος,αναφέρεται σε ένα άτομο καθόλα ολοκληρωμένο που απλά έχει κατακτήσει το ανώτερο πνευματικό όριο μέσω της μόρφωσης και έτσι δεν έχει ανάγκη από έννοιες όπως χρήμα,νόμος,ιδιοκτησία,Θεός όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή ακριβώς το πνευματικό του επίπεδο είναι τέτοιο που δεν τα χρειάζεται για να καθορίσει τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τα μέλη της κοινωνίας,έναν άνθρωπο ελεύθερο από όλα τα δεσμά (κυριολεκτικά και μεταφορικά) που έχει απόλυτη γνώση των δικαιωμάτων,ελευθεριών και κανόνων που πρέπει να διέπουν τη ζωή γύρω του,γι αυτό και έρχεται σε ρήξη με τους θεσμούς του κράτους και την έννοια "νόμος" έτσι όπως τις ορίζουμε σήμερα.
      Οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω,ο όρος "αναρχοχριστιανός" είναι αν όχι υβριστικός για αυτούς που πραγματικά γνωρίζουν τι πρεσβεύουν,τουλάχιστον αδόκιμος ιστορικά και πραγματιστικά.
      Να σημειώσω πως στα παραπάνω δεν με απασχολεί το θέμα της ύπαρξης η μη "Θεού", της πίστης η όχι σε κάτι ανώτερο, αλλά στο ασυμβίβαστο μεταξύ της πίστης σου αυτής και της ιδεολογίας που λες πως πρεσβεύεις.
      Ένας άνθρωπος με τα παραπάνω λοιπόν χαρακτηριστικά και πιστεύω είναι αδύνατον να πιστεύει και να αναλώνεται σε τέτοιες σκέψεις και παγανιστικές αντιστοιχίες όπως αυτές στο άρθρο σου.

      Διαγραφή
    3. PART 2:
      Για το γεγονός πως λες ότι αγωνίζεσαι 'κατά όσων μαυρίζουν και καταστρέφουν την ανθρωπότητα', θα έπρεπε να αναγνωρίζεις πως το κυνήγι χιμαιρών,αόρατων κακών και αποκρυφιστικών θεοτήτων το μόνο που κάνει είναι να επιτείνει τα κακά αυτά καθώς δεν είναι τίποτα άλλο από δημιουργήματα κάποιων ως μέσο απόσπασης των μαζών (αν μου επιτρέπεται ο χαρακτηρισμός αυτός,μη θέλοντας να υποτιμήσω των κόσμο) από αυτά που πραγματικά έχει νόημα να αγωνιστείς για να κατακτήσεις/ανακτήσειςη να μην μη χάσεις.
      Άρα μέχρι τώρα εγώ βλέπω πως βρίσκεσαι σε μια σύγχυση για πολλά πράγματα και είσαι το λιγότερο ημιμαθής σε πολλά ακόμα κάτι που μπορείς να διορθώσεις με τη μελέτη (όπως ανέφερα και στις συστάσεις μου στο δεύτερο μέρος του παραπάνω άρθρου) κάποιων βασικών εννοιών και βιβλίων.
      Θέλω να επιστήσω την προσοχή σου στο εξής:Η ημιμάθεια είναι μεγαλύτερο έγκλημα ακόμα και από την πλήρη αμάθεια.Αν κάποιος μη γνώστης των παραπάνω διάβαζε τις απόψεις σου και τις υιοθετούσε,θα είχε τελείως στρεβλή άποψη για τις έννοιες που αναφέρεις,κάτι που μόνο αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει,ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με έννοιες που έχουν ως βάση την εξύψωση του πνεύματος και την μάθηση έναντι στην τυφλή υποταγή σε κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικά συστήματα και τις ατεκμηρίωτες θεωρίες συνομωσίας.
      Αυτό που θέλω να πω είναι πως πρέπει να έχουμε την ευθύνη των λόγων μας,άρα ή να γνωρίζουμε απόλυτα κάτι ώστε να διαφωνήσουμε ή συμφωνήσουμε με πραγματικά και τεκμηριωμένα επιχειρήματα (και όχι υιοθετώντας σκόρπιους όρους και λέξεις που ηχούν όμορφα η εντυπωσιακά στους αμαθείς ενώ αγνοούμε το νόημά τους) ή να σιωπούμε και να μελετήσουμε πριν εκτεθούμε για κάτι.

      Διαγραφή
    4. Γνωρίζω ο,τι ο Αναρχοχριστιανισμός είναι μία τάση της Αναρχίας που δεν είναι ευρέως γνωστή.Σου παραθέτω κάποια άρθρα που θα σε βοηθήσουν.
      http://againstnewworldorder.blogspot.gr/2012/06/blog-post_02.html
      http://againstnewworldorder.blogspot.gr/2012/06/blog-post_13.html
      http://againstnewworldorder.blogspot.gr/2012/07/blog-post_30.html
      http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82
      https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1380288

      Διαγραφή
    5. Οφείλω στην συνείδηση μου να ασχολούμαι με το οτιδήποτε και να το ερευνώ.Τα αποτελέσματα της έρευνάς μου τα αποκαλύπτω.Για μένα δεν είναι ένα κυνήγι Μαγισσών αλλά η φυσική ανάγκη για την αναζήτηση της αλήθειας.

      Διαγραφή
    6. Αγαπητέ φίλε,ομολογώ πως επειδή ήθελα να έχω εμπεριστατωμένο αντίλογο,ασχολήθηκα αρκετές ώρες με το να ερευνήσω την έννοια 'Αναρχοχριστιανισμός'.
      Καταρχήν για τους τυχόν αναγνώστες μας πρέπει να παραθέσω το αγγλικό topic της wikipedia που είναι πολύ πιο περιεκτικό και ξεκαθαρίζει πολλά περισσότερα από την ελληνική απόδοση
      https://en.wikipedia.org/wiki/Christian_anarchism
      Επειδή δεν έχω βρώμικο μυαλό λοιπόν θα θεωρήσω πως είναι αμάθεια και όχι διάθεση για παραπλάνηση των αναγνωστών σου η παρακάτω πρόταση την οποία έγραψες προηγουμένως στην συζήτησή μας: 'Είμαι Αναρχοχριστιανός όπως αυτόν τον έχει προσδιορίσει ο Πιετρ Κροπότκιν' καθώς 'αναρχοχριστιανισμός' και Κροπότκιν δεν έχουν απολύτως κανένα κοινό σημείο αναφοράς και αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά αν συγκρίνουμε την προηγούμενη απάντησή μου περί αναρχισμού και του άρθρου που μόλις παρέθεσα.
      Μέγα λάθος σου λοιπόν είναι πως αναφέρθηκες στον 'αναρχοχριστιανισμό' ως άκουσον άκουσον "τάση της αναρχίας".
      Εδώ η πλάνη είναι απλή:η αναρχία είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ιδεολογία,που σημαίνει έχει δομή,σχέδιο και θεώρηση για μια εναλλακτική σχέση ανθρώπου-κράτους-ιδιοκτησίας όπως ανέφερα και παραπάνω και δομημένη θεωρία για την εφαρμογή των αρχών της σε ένα εναλλακτικό κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό σύστημα.
      Τώρα από την άλλη,ο 'αναρχοχριστιανισμός' (σύμφωνα με τις ίδιες σου τις πηγές) είναι ξεκάθαρο ότι είναι καθαρά ιδεολογικό κίνημα,χωρίς καμία πολιτική θεωρία,υποστήριξη ή παρουσία στην παγκόσμια ιστορία.
      Όπως λέει ξανά δικό σου απόσπασμα:"οι χριστιανοί αναχωρητές της Αιγύπτου χαρακτηρίζονται ως "η μακροβιότερη αναρχική κοινωνία όλων των εποχών".
      Τι σημαίνει αυτό?Κάτι που δεν έχει πολιτική / ακτιβιστική διάσταση και πρεσβευτές του είναι μοναχοί και ασκητές (άρα άτομα που έχουν απαρνηθεί την λεγόμενη "κοσμική" ζωή και ΔΕΝ υπόκεινται στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό σύστημα γιατί απλά ζουν μια ζωή βασισμένη σε θρησκευτικές αρχές και μόνο), δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο σύστημα,άρα ο όρος 'αναρχοχριστιανισμός' αποτελεί ατυχέστατο λάθος γιατί πρώτον πολύ απλά εκκλησιαστική και κοσμική εξουσία είναι έννοιες παντελώς ασυμβίβαστες και έτσι κι αλλιώς οι αξίες της θρησκείας έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τον αναρχισμό.
      Δεν είναι τυχαίο ότι όσο κι αν έψαξα,τα έργα που υποτίθεται έχουν συνάφεια με το θέμα,έχουν γραφτεί από ανθρώπους είτε από απόλυτα θρησκευτική σκοπιά (Nikolai Berdyaev 1874–1948,Philip Berrigan 1923–2002 κ.α) είτε από απόλυτα πολιτική σκοπιά (Dorothy Day 1897–1980,Ivan Illich 1926–2002 κ.α.) και ακόμα και αυτοί που βρίσκονται σε ενδιάμεσο στάδιο δεν αναφέρουν ΠΟΥΘΕΝΑ τον όρο 'αναρχοχριστιανισμός' αλλά όρους όπως anarcho-communist,nonviolent anarchist κ.α.
      Ας μην μπερδεύουμε λοιπόν τις έννοιες,αυτό το "ιδεολόγημα" είναι μια πολύ ωραία θεώρηση των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων (αφού βασίζεται και στον χριστιανισμό) και έχει σαν βάση του τον πασιφισμό και την αποφυγή της βίας αλλά δεν έχει κανένα πολιτικό υπόβαθρο,είναι δηλαδή ένα ατυχές και άστοχο συνονθύλευμα εκ διαμέτρου αντίθετων εννοιών.
      Απλά κάποιοι έκαναν μια έξυπνη συρραφή κηρυγμάτων της καινής διαθήκης και έργων πνευματικών ανθρώπων ανά τους αιώνες (ανθρώπων που δεν είχαν καν ακούσει ή σκεφτεί ποτέ την έννοια ο 'αναρχοχριστιανισμός' όπως ο Λέων Τολστόι που τελείως άστοχα αναφέρεται ως εκπρόσωπός του απλά επειδή είχε αναρχικές βάσεις και ταυτόχρονα πίστευε στην μη χρήση βίας έχοντας μελετήσει χριστιανισμό και βουδισμό)
      Από τα παραπάνω βέβαια μπορώ να πω πως έχω καταλάβει την θεώρησή σου για την ζωή και τις σχέσεις των ανθρώπων (αυτό είναι ο λεγόμενος αναρχοχριστιανισμός) αλλά θα με ενδιέφερε η καθαρά πολιτική τοποθέτησή σου. Τι εννοώ: πιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ τονίζω σύστημα υποστηρίζεις?Κομμουνισμό,αναρχισμό,καπιταλισμό?
      Η για να το θέσω με πιο σύγχρονους όρους (θεώρηση τάξεων 1789) σε ποιόν πολιτικό χώρο αυτοπροσδιορίζεσαι: άκρα αριστερά, κεντροδεξιά, κεντροαριστερά,δεξιά?
      Περιμένω απάντησή σου γιατί θα είχε ενδιαφέρον να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό από μέρους σου.

      Διαγραφή
    7. Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι νομίζω το θεμέλιο του Αναρχισμού και απορώ πως σου κάνει εντύπωση που σου αυτοπροσδιορίστικα Αναρχοχριστιανός.Καταρχάς δεν πιστεύω...Παλεύω για την δημιουργία της Δικτατορίας του Προλεταριάτου και για μιας αταξική κοινωνία.

      Τώρα όσο αφορά τον Αναρχοχριστιανισμό...Νομίζω τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά...

      "Εδώ η πλάνη είναι απλή:η αναρχία είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ιδεολογία,που σημαίνει έχει δομή,σχέδιο και θεώρηση για μια εναλλακτική σχέση ανθρώπου-κράτους-ιδιοκτησίας όπως ανέφερα και παραπάνω και δομημένη θεωρία για την εφαρμογή των αρχών της σε ένα εναλλακτικό κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό σύστημα."

      μια εναλλακτική σχέση ανθρώπου-κράτους-ιδιοκτησίας Ακριβώς όπως και οι Ασκητές στην Έρημο

      Απλά κάποιοι έκαναν μια έξυπνη συρραφή κηρυγμάτων της καινής διαθήκης και έργων πνευματικών ανθρώπων ανά τους αιώνες (ανθρώπων που δεν είχαν καν ακούσει ή σκεφτεί ποτέ την έννοια ο 'αναρχοχριστιανισμός' όπως ο Λέων Τολστόι που τελείως άστοχα αναφέρεται ως εκπρόσωπός του απλά επειδή είχε αναρχικές βάσεις και ταυτόχρονα πίστευε στην μη χρήση βίας έχοντας μελετήσει χριστιανισμό και βουδισμό)

      Δεν είναι συρραφή...Είναι η βάση του Αναρχοχριστιανισμού...

      υ,γ, Νομίζω ο,τι αυτή η συζήτηση που κάνουμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό το άρθρο.Θα χαρώ να την συνεχίσεις σε ένα σχετικό άρθρο από αυτά που σου έδωσα.

      Διαγραφή
    8. Αν και προτιμώ κάτω από αυτό...http://againstnewworldorder.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html

      Διαγραφή
    9. Θα συμφωνήσω πως το θέμα ξέφυγε από την αρχική τοποθέτηση και την θεματολογία του άρθρου.Χάρηκα για τον διάλογο ακόμα κι αν δεν συμφωνούμε σε θεμελιώδη και αυτονόητα θέματα.

      Διαγραφή
    10. Τέλος θέλω να επαναλάβω για άλλη μια φορά κάτι που παρέλειψες να αναφέρεις επικαλούμενος τα λόγια μου,το οποίο αποτελεί όμως το πιο σημαντικό στοιχείο πάνω στο θέμα "γιατί ο αναρχοχριστιανισμός είναι ιδεολόγημα και όχι πολιτική κίνηση":
      "Κάτι που δεν έχει πολιτική / ακτιβιστική διάσταση και πρεσβευτές του είναι μοναχοί και ασκητές (άρα άτομα που έχουν απαρνηθεί την λεγόμενη "κοσμική" ζωή και ΔΕΝ υπόκεινται στο κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό σύστημα γιατί απλά ζουν μια ζωή βασισμένη σε θρησκευτικές αρχές και μόνο), δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν ένα τέτοιο σύστημα".
      Αν δεν έχει γίνει σαφής η άποψή μου,το πρόβλημα εδώ δεν είναι στις λέξεις (δηλαδή γιατί "αναρχο-" και "-χριστιανισμός" και όχι πχ "κομμουνό-" και "βουδισμός") αλλά στο ότι το συγκεκριμένο ιδεολόγημα παραπαίει προσπαθώντας να ξεφύγει από το στάδιο αυτό κουμπώνοντας από δίπλα μια δίχως υπόσταση πολιτική ταυτότητα που είναι πλήρως αυθαίρετη και ασυμβίβαστη με αυτές που έχει διατυπώσει ως ιδεολογικές αρχές και αυτούς που καμώνεται να έχει ως πρεσβευτές στην ιστορία
      Πιο απλά,το πρόβλημα δεν είναι το θέμα του ασυμβίβαστου αν ένας χριστιανός μπορεί να έχει αναρχικές πολιτικές αντιλήψεις αλλά το ότι η συγκεκριμένη τάση δεν έχει πολιτική διάσταση εξ'ορισμού της και οποιαδήποτε προσπάθεια ενσωμάτωσης κάποιας είναι τελειως αυθαίρετη.
      Τα παραπάνω σε συνδιασμό με το ότι στην σχετική βιβλιογραφία (όπως ξανά ανέφερα) δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ ο όρος 'αναρχοχριστιανισμός' αλλά όροι όπως anarcho-communist,nonviolent anarchist κλπ, μαζί με το γεγονός το ότι δεν υπήρξαν ποτέ ιστορικά επίσημες αναφορές από οποιονδήποτε σε ένα κίνημα με αυτό το όνομα νομίζω δίνουν υπέρ αρκετή τροφή για σκέψη για το τι είναι και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτή την τάση.

      Διαγραφή
    11. Προσπαθώ να απαντήσω σε 200 σχόλια...Δεν μου είναι εύκολο να κάνω αναλύσεις.

      Διαγραφή
  3. PART 2:
    Όσο για τα "σατανιστικά" σύμβολα που παρέθεσες,αν κάποιος θέλει να τα δει πίσω από κάτι,μπορεί να τα δει και στο σχήμα που έχουν τα κουλουράκια μεγάλης βιομηχανίας γλυκισμάτων που σημαίνει ότι μας βάζουν ΚΑΙ στα κουλουράκια ουσίες για χειραγώγηση συνειδήσεων κλπ κλπ.
    Σου ορκίζομαι πως με το που διάβασα αυτό το ΑΙΣΧΟΣ που παραθέτεις,η πρώτη μου σκέψη ήταν να μπω εδώ και να "κράξω" με κάθε είδους απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για το παραπλανημένο και απίστευτα στενό πεδίο αντίληψής σου για τον κόσμο,αλλά ξέρω πως άτομα με τόσο απίστευτα γελοίες απόψεις μπορούν να αναχαιτιστούν αποτελεσματικά με έναν μόνο τρόπο:τα επιχειρήματα.
    Και επειδή με το να σου δώσω εγώ κάποια δόση πραγματικότητας δεν θα έχει νόημα αν δεν ασχοληθείς εσύ ο ίδιος,θα σου προτείνω να κόψεις τις βόλτες για καφεδάκι,να κάψεις όλη σου τη συλλογή από συνομωσιολογικά βιβλία,να σηκωθείς από τον βολικότατο καναπέ σου και:
    α) να διαβάσεις κανένα κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικό σύγγραμα ώστε να καταλάβεις ποιοί και πως κινούν τα νήματα της ζωής σου όσο εσύ ασχολείσαι με βλακείες
    β) Να κοιτάξεις κάποιο βιβλίο ιστορίας για να συνειδητοποιήσεις που οδήγησαν την ανθρωπότητα άνθρωποι με τα δικά σου πιστεύω στον μεσαίωνα και πως κατέληξαν
    γ) κανένα τίτλο ειδήσεων μπας και προσγειωθείς στην πραγματικότητα και δεις τα πραγματικά προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος
    δ) τις ώρες που πίνεις τον καφέ σου ή postάρεις αυτά τα παραληρηματικά άρθρα, να γίνεις ενεργό μέλος της κοινωνίας όπως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν και να συμμετέχεις με όποιον τρόπο μπορείς στην αναμόρφωση της κοινωνίας μας.
    Η άγνοια φίλε μου είναι σφάλμα, αλλά συγχωρείται.
    Η απουσία κρίσης είναι επικίνδυνη,αλλά διορθώνεται.
    Η έλλειψη όμως οποιασδήποτε επαφής με την πραγματικότητα και πίστη σε τέτοια πράγματα είναι εγκληματική.
    Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να σκεφτείς σοβαρά τα λόγια μου,προσπαθώ με πραγματικά μεγάλη αγωνία σε κάνω να δεις τα λάθη σου (χωρίς φυσικά να παριστάνω εγώ τον αλάθητο) αλλά ως νέος,με μόρφωση,κριτική σκέψη και εφόδια ώστε μπορώ να κρίνω από όλες τις πλευρές όλες τις πτυχές της κοινωνίας με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (άλλες φορές σωστά και άλλες λιγότερο ή καθόλου σωστά) και όχι με φαντασιοπληξίες και συνομωσιολογικούς όρους που στερούνται λογικής και δεν αφήνουν περιθώρια έρευνας και απόδειξης ώστε να μπορεί κάποιος να τα δεχτεί ή να τα απορρίψει με ασφάλεια (και άρα πρέπει να αντιμετωπίζονται το λιγότερο με σκεπτικισμό) αισθάνομαι την ευθύνη να σε ξυπνήσω από τον λήθαργο της άγνοιας και του παγανισμού μήπως και ο κόσμος κερδίσει έναν ενεργό,σκεπτόμενο πολίτη και η πραγματική άρχουσα τάξη χάσει ένα ακόμα παραπλανημένο/υπνωτισμένο πειθήνιο όργανο της που με την άγνοιά του βοηθάει τον έλεγχο της μάζας από τους κρατούντες.
    Με συγχωρείς για τον κουραστικό και μακροπερίοδο λόγο μου,ελπίζω με αυτό το άρθρο μου (όπως τελικά εξελίχθηκε από ένα απλό σχόλιο λόγω μεγέθους) να σε βάλω τουλάχιστον σε σκέψεις.Έστω και αυτό είναι μια νίκη για όλους μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απλά...Ο πόλεμος είναι παντού!!

      Διαγραφή
    2. Επίσης, για να μην αυτοαναιρούμαστε,η πρόταση 'ο πόλεμος' είναι παντού και η έννοια 'αναρχοχριστιανισμός' (ο οποίος στηρίζεται στον πασιφισμό) είναι άλλο ένα κενό κατά την γνώμη μου στον λόγο σου.

      Διαγραφή
    3. Πόλεμος δεν είναι απαραίτητα η βία.Αν και η αλήθεια είναι ο,τι με όσα συμβαίνουν γύρω μας έχω αρχίσει να πιστεύω ο,τι ο ΠΑΣΙΦΙΣΜΟΣ στην συγκεκριμένη περίοδο δεν ωφελεί κανέναν.Εδώ έχεις απόλυτο δίκιο.

      Διαγραφή
  4. esi pou eheis gnosi ton masonikon simvolon egines masonos i satanistis? i mipos eisai? stin teliki afto pou metraei einai o orismos tou simvolou pou eheis sto mialo sou tin stigmi pou vlepeis to tade simvolo... ohi to simvolo... eno erhesai esi k alloi ksipnioi kai lene oh afto einai o mpafomet den einai drakos... poios provalei ekei tous masonous, esi vevaia.. masoniki diafimisi, tipota kalitero apo ta minimata pros to logiko mialo para sto iposinidito. episis oi oroi iposinidito kai apokrifismos ehoun ksefigei entelos, hrisimopoiountai san karameles sta pio akira simeia... episi gia pio logo na latrevei ena paidi i enas enilikas to kako apo tin stigmi pou san eikona ehei ena teras me kazania pou vrazoun? sou fenetai logiko? an parola afta thelei na latrevei kati tetoio, oti k na tou peis den prokeitai na se akousei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή