Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Όταν οι bloggers στην Ελλάδα, νίκησαν την εγχώρια Χούντα


 Παγκόσμια μέρα των  bloggers σήμερα. Σήμερα, λοιπόν γιορτάζουμε, αλλά επειδή δεν υπάρχουν χρήματα (μας τα έφαγε η ανάπτυξη) δεν κερνάμε γλυκά, ποτά, μπουζούκια, παρά κανά κειμενάκι. Ευτυχώς δεν είμαστε  σαν τα μεγάλα ΜΜΕ, που για να πλασάρουν την κυβερνητική πολιτική ως αναγκαία, πουλάνε μαζί με τις εφημερίδες τους, dvd, εκπτωτικά κουπόνια, αρνιά και χρηματικά ποσά.




Blogs στην Ελλάδα, υπήρχαν και προ κρίσης, αισθητά λιγότερα, και ελάχιστο αναγωστικό κοινό. Από το 2009, τα πράγματα άλλαξαν. Δεν μας έπιασε καμία μανία, να γίνουμε μικροί δημοσιογράφοι, ούτε ιδιοκτήτες ενημερωτικών Portal, είχαμε λουφάξει και εμείς βλέπετε στις ζωούλες μας(οι περισσότεροι, καθώς υπάρχουν λαμπρές εξαιρέσεις). Ξαφνικά, όμως αρχίσαμε να βλέπουμε όλα τα μεγάλα κανάλια, αλλά και τα μεγαλύτερα blogs της εποχής να μην μας τα λένε καλά......
 
  Έτσι αρχικά είδαμε ''έγκριτους'' και ''σκληρούς'' δημοσιογράφους να χαϊδεύουν υπουργούς, τράπεζες στα τηλεοπτικά παράθυρα. Άφηναν το καθένα εκπρόσωπο μνημονιακής πολιτικής να περνάνε την γραμμή τους, χωρίς κριτική. Πέρασε λίγος καιρός, και ο κόσμος πλέον θύμωνε, αμφισβητούσε στο μικρόκοσμο του αρχικά, και το καλοκαίρι του 2011 μαζικά, αποφασιστικά στις πλατείες όλης της χώρας, και τότε τα μεγάλα μέσα μεταμορφώθηκαν, ή καλύτερα αποκαλύφθηκαν. Πρετεντέρης, Τρέμη, Παπαδημητρίου, Προτοσάλτε, Τσίμας, Κάψης, Ευαγγελάτος, κτλ τα έλεγαν υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής καλύτερα από τους ίδιους του Υπουργούς. Ενόψει κρίσιμων ψηφοφοριών στην Βουλή, τρομοκρατούσαν το κοινό τους.....
 
Και κάπου εκεί μπαίνουμε οι πολλοί νέοι Bloggers. Εμπνεόμενοι από πρωτοπόρους του είδους στην Ελλάδα, πρωτοπόρους, ανεξάρτητους, καθαρούς, με εξαιρετική ''πένα'' bloggers, είπαμε ''τσάμπα είναι'', ας αντισταθούμε. Αναπαράγαμε κυρίως άρθρα ''αντισυστημικών'', πολιτικών, δημοσιογράφων, οικονομολόγων, ανθρώπων του πνεύματος. Και κάπου ανάμεσα, σχολιάζαμε, αρθρογραφούσαμε όπως μπορούσαμε. Και  γίναμε πολλοί, πάρα πολλοί και ανάμεσα μας, αρκετοί ''συνάδελφοι'' bloggers ξεχώρισαν, απέκτησαν κοινό.
  
Το ιδιαίτερο με τα blogs είναι ότι είναι καταδικασμένα όχι απλά να πλασάρουν τις απόψεις των διαχειριστών τους, αλλά να αλληλεπιδρούν με το κοινό και τελικά τα blogs να γίνονται εκφραστές μικρών ή μεγαλύτερων κοινωνικών ομάδων. Τεράστιο ρόλο στην διάδοση τους, βέβαια έπαιξαν πρωτίστως το facebook, και τα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Με μία απλή κοινοποίηση ενός άρθρου, δεκάδες φίλοι και μη, έβλεπαν την πληροφορία, που αποκρύπτονταν από το Mega, τον ΣΚΑΙ, αλλά και το tromaktiko, newsbeast, newsit, κτλ. Οι αναγνώστες του Blog, αφού αποκτούσαν την αναγκαία εμπιστοσύνη μαζί του, άρχισαν να γίνονται και τροφοδότες υλικού, ειδήσεων, αποκαλύψεων. Μία πρωτότυπη Δημοκρατία αναπτύχθηκε εντός των Blogs, με τους διαχειριστές να δέχονται και απόψεις, με τις οποίες διαφωνούσαν, να προβάλλονται, γιατί απλά η ''άλλη'' ΄άποψη άνηκε σε φίλο, αναγνώστη, που συμφωνούσαν σε πολλά άλλα ή και σε λιγότερα πράγματα.
  
Η εγχώρια μνημονιακή χούντα, βασίστηκε σε συνταγές Β. Κορέας. Θάψιμο όποιας αντιπολιτευτικής άποψης, ή αν δεν μπορούσε να θαφτεί, υπονόμευση της, με ψεύδη και ανακρίβειες από τα ΜΜΕ, που αν τα ακούς μέχρι σήμερα, είσαι σίγουρος ότι τους μισθούς των δημοσιογράφων τους δίνει κατευθείαν το Υπουργείο Οικονομικών ή η Κομισιόν. Απέναντι τους, τα κοινωνικά δίκτυα, με καλέσματα, και κυρίως τα Blogs, που τροφοδοτούσαν με υλικό για σκέψη και συζήτηση κυρίως, τους θυμωμένους Έλληνες. Και ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού, δεν άργησε να πάρει την Βορειοκορεατική συνταγή, και απαξίωσε τα καθεστωτικά ΜΜΕ, στράφηκε καταρχήν στην διαδικτυακή ενημέρωση, και έγινε οπαδός 2,3, 10, 20 Blogs, από τα οποία πλέον ενημερωνόταν, και μέσω αυτών ενημέρωσε τους υπόλοιπους δικτυωμένους Έλληνες, όταν είχε να αποκαλύψει κάτι.
  
Και αφού κόπασαν οι πλατείες, το μνημονιακό κατεστημένο αφού εξασφάλισε και την συμμετοχή στο έγκλημα και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, της ΝΔ, νόμιζε ότι ξεμπέρδεψε. Αλλά διαδικτυακά, συνέχισε από μεριάς των Bloggers το αλύπητο σφυροκόπημα σε κάθε πτυχή μνημονιακής πολιτικής. Και συμβάλλαμε η οργή, του κόσμου να μεταφερθεί στην κάλπη. Και μπορεί αν ξαναβγήκαν κυβέρνηση, αλλά το 80% και βάλε έγινε, ακόμα και τους νέους εκφραστές(ΝΔ, ΑΠΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ),στο 46%. Δεν είναι και μικρό πράγμα, αν και δέχομαι και την μομφή ότι άλλοι λαοί με τόση εξαθλίωση θα έπαιρναν τα όπλα. Αλλά το σύστημα δούλευε για τέτοιες περιόδους από την δεκαετία του 70 μέχρι σήμερα.
  
Φτάνουμε στο παρόν, με τα ΜΜΕ, να έχουν απαξιωθεί τόσο, που ακόμα και δημοσκοπήσεις βγαίνουν στον αέρα, με ποσοστά άνω του 70% να τα θεωρούν αναξιόπιστα, αυτά. Ακόμα και όσοι, θύματα της ευρωτρομοκρατίας, εμπιστεύονται ακόμα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, και σία, στα σοβαρά δεν παίρνουν τους Πρετεντέρηδες, Ευαγγελάτους , κτλ.  

Χρόνια μας Πολλά, λοιπόν, και ελπίζουμε να τα λέμε για πολλά χρόνια!

 
πηγή : http://anemosantistasis.blogspot.gr/2013/05/bloggers.html?spref=fb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου