Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Οργάνωση συγκέντωσης κατά των G8 στο Λονδίνο



ΕΝΑΣ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Tον Ιούνιο που μας έρχεται οι αρχηγοί του G8 (το γκρουπ των πλουσιότερων χωρών του κόσμου) θα συναντηθούν στη Βόρεια Ιρλανδία. Όσο η οικονομική κρίση επιδεινώνεται και ο πλανήτης καίγεται, τα αφεντικά και οι πολιτικοί τους γιορτάζουν την επιχειρηματικότητά τους – όπως πάντα.

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
Ένα σύστημα που σκοτώνει κοινωνικές κατακτήσεις και υποβαθμίζει τους πολλούς για τα κέρδη των λίγων.

Στης 10 – 14 Ιούνιος διοργανώνουμε μια εβδομάδα δράσης και εκδηλώσεων στο Λονδίνο. Το Λονδίνο βρίσκεται στην καρδιά του παγκόσμιου καπιταλισμού. Οι επιχειρήσεις, οι τράπεζες, τα μεγάλα κεφάλαια και οι δισεκατομμυριούχοι που λεηλατούν τον κόσμο μας έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Είναι σε γυάλινους πύργους της πόλης, και πίσω από πόρτες στο Mayfair και το Knightsbridge. Το Λονδίνο είναι η πρωτεύουσα του ξεπλύματος χρήματος για τους δικτάτορες αλλά και η παιδική χαρά των βαθύπλουτων. Το Λονδίνο όμως έχει και μια άλλη όψη. Είναι και η πόλη μας. Μια πόλη της ελπίδας, της αντίστασης και του αγώνα.
Ο καπιταλισμός μας σκοτώνει. Ανεργία, Περικοπές, άνοδος του Φασισμού στην «Δύση». Φτώχεια, Αποικιοκρατία, Στυγνή εκμετάλλευση του «Τρίτου Κόσμου ».

Ο πόλεμος και η πείνα για κέρδος. Οι ιδιωτικές φυλακές, αστυνομικοί έλεγχοι, πολλές κάμερες για να μας φοβίζουν και να μας ελέγχουν. Έκλεψαν το νόημα και την ομορφιά της ζωής και έβγαλαν τα όνειρα και την αξιοπρέπειά μας προς πώληση.
Μην τους αγνοείτε. Μην τους περιμένετε. Για τους φίλους μας και αυτούς που αγαπάμε, για τις κοινότητες μας, για τον πλανήτη μας, για όλα όσα προσπαθούν να μας κλέψουν. Η ώρα είναι τώρα. Ας ενωθούμε, και να πολεμήσουμε. Ένας κοινός αγώνας.

Ελάτε μαζί μας στους δρόμους.
11 Ιουνίου: Μεγάλη μέρα δράσης στο κεντρικό Λονδίνο.
17 – 18 Ιούνιου: σύνοδος κορυφής του G8, Enniskillen, Βόρεια Ιρλανδία.
10 – 14 Ιούνιου: Εβδομάδα ενεργειών, συνομιλιών, συναντήσεις, ταινίες, παιχνίδια, συναυλίες, σε όλο το Λονδίνο και ακόμη πιο πέρα.

Τι συμβαίνει με τη σύνοδο κορυφής του Enniskillen;
Πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε κινητοποίηση στη σύνοδο κορυφής στο Enniskillen πρέπει να ξεκινήσει σε τοπικό επίπεδο. Το δίκτυο StopG8 θα υποστηρίξει μια τοπικά οργανωμένη κινητοποίηση. Προς το παρόν, κρατάμε το τέλος της εβδομάδας ανοιχτό .
Θα δημοσιευτούν περισσότερες πληροφορίες.


Όσοι θέλουν να έρθουν στο Λονδίνο:
Χαιρετίζουμε όλους όσους έρχονται απ’ έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο για να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Θα υπάρξουν χώροι ύπνου για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν στο Λονδίνο για την εβδομάδα δράσης (10-14 Ιουνίου).

Για να λάβετε μέρος και να μείνετε σε επαφή μαζί μας, παρακαλούμε να ενταχθείτε στην διεθνή λίστα του STOPG8.
Είναι ανοιχτή σε όλους, το μόνο που χρειάζεται είναι να πάτε
σε αυτή τη σελίδα και να εγγραφείτε:
Χρειαζόμαστε επίσης μεταφραστές για να μεταφέρουν αυτές τις πληροφορίες σε όσες δυνατόν περισσότερες γλώσσες. Αν μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε, μπορείτε να εγγραφείτε στη λίστα μετάφρασης.
Και πάλι πρέπει να πάτε σε αυτή τη σελίδα και να εγγραφείτε:


πηγή: https://network23.org/stopg8/international-call-out/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου