Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η πρωτοτυπία των εκλογών

Μπορείς να καταλάβεις τι είναι αυτό που ο εχθρός σου φοβάται περισσότερο, από τα μέσα που χρησιμοποιεί για να σε κάνει να φοβηθείς.
Eric Hoffer, 1902-1983, Αμερικανός συγγραφέας & φιλόσοφος.



Εκπληκτικό!!! Αυτή τη στιγμή διαξάγεται ο πιό "πρωτότυπος" και αποκαλυπτικός προεκλογικός αγώνας που έχει γνωρίσει η χώρα, τα τελευταία 38 χρόνια. Τί εννοώ?
Η "πρωτοτυπία" βρίσκεται στο γεγονός ότι όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα, έχουν κατ`ουσίαν εστιάσει τα πυρά τους εναντίον των δύο αντιμνημονιακών κόμματων (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξ. Έλληνες) και πυροβολούν από κοινού. Μου θυμίζει Ρωμαϊκή αρένα.
 
Κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι στον Δημοκρατικό προεκλογικό αγώνα, το κάθε κόμμα οφείλει να απευθύνεται στον Λαό, μόνο για να εκθέσει με ακρίβεια τα πλεονεκτήματα του ΔΙΚΟΥ του Πολιτικού προγράμματος, ώστε ο Λαός να κρίνει ανεπηρέαστος. Αυτό λέει η Δημοκρατική "σύμβαση", αλλά μάλλον το λέει στα "ψιλά" και -ώς γνωστόν- είναι πολλοί αυτοί που δεν διαβάζουν τις "συμβάσεις". Και βέβαια, η "πρωτοτυπία" παίρνει παγκόσμιες διαστάσεις, όταν αρχηγοί μεγάλων κρατών από όλο τον κόσμο (G8) βγάζουν επίσημες ανακοινώσεις προς μία "μικρή" χώρα σαν την Ελλάδα, για να μας πούν ΑΥΤΟΙ τί χαρακτήρα (Δημοψηφισματικό λένε) έχει η ψήφος των Ελλήνων, για να μας καθορίσουν ΑΥΤΟΙ το ερώτημα του "Δημοψηφίσματός τους" (Μνημόνιο ή Δραχμή) και τέλος για να μας πούν ΑΥΤΟΙ τί ακριβώς "οφείλουμε" να ψηφίσουμε στις ΔΙΚΕΣ μας εθνικές εκλογές (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ),
αλλιώς...Δεν ξανάγινε!!!
 
Τώρα, τί αποκαλύπτουν όλα αυτά?
Εγώ νομίζω, τον τρόμο του παγκόσμιου συστήματος, έναντι της προοπτικής ανατροπής των συμφερόντων τους. Τόσο απλά...
Στην διάρκεια του προηγούμενου προεκλογικού αγώνα, είχαμε κάποιες λίγες και εξαιρετικά υποτονικές "έξωθεν" παρεμβάσεις για το ίδιο θέμα και αυτό ήταν όλο.
Προφανώς επειδή ουδείς πίστευε ότι ο νέος μεσαίωνας που είχαν στήσει εδώ, θα κινδύνευε από "κάποιον" Τσίπρα και "κάποιον" Καμμένο κι αυτό γιατί η αλαζονεία των δύο κομμάτων μόνιμης εξουσίας δεν τους επέτρεψε να μετρήσουν σε βάθος την θέληση του Λαού, να απαλλαγεί από αυτούς και τα δεσμά τους (Πλαστό χρέος - Δανειακή σύμβαση - Μνημόνιο). Άλλωστε, ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν μάθει να λαμβάνουν υπ`όψιν την θέληση του Λαού. Κατ`αυτό το παρελθόν, ευθυνόμαστε κι εμείς, οι Πολίτες. Στην Δημοκρατία όμως, ο Λαός -αφ`ού πρώτα "ξυπνήσει"- δεν τιμωρείται για τα λάθη του. Απλά, παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και τα διορθώνει. Αυτό είναι η πραγματική ανάληψη της ευθύνης του, από τον αρχηγό.
 
Έτσι, ο Λαός τους έριξε από τα "σύνεφα", στις 6 του Μάη. Τί αποκόμισαν από αυτό το γεγονός? Τίποτε άλλο από τρόμο. Ούτε Δημοκρατική ωριμότητα ούτε λίγο Πατριωτισμό ουτε κάν μιά στάλα Αξιοπρέπεια. Γιατί απλά, "ξυπνήσαμε" και χάνουν την "επιχείρηση" που είχαν στήσει στις πλάτες μας και βέβαια το μέγεθος του τρόμου τους είναι αντίστοιχο με το μέγεθος των συμφερόντων που εκπροσωπούν.
 
Κι έτσι, στις 7 του Μάη, ξεκίνησε η οργιώδης προσπάθεια κατατρομοκράτησης και χειραγώγησης ενός ολόκληρου Λαού, αφ`ού πρώτα προπάθησαν και απέτυχαν να παγιδεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχηματισμό ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ κυβέρνησης και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που ακολούθησε την Λαϊκή εντολή για απαλλαγή από το μνημόνιο και τους "έφτυσε".
Λίσσαξαν τα "αφεντικά" στο εξωτερικό -που έχουν κι άλλες τέτοιες "επιχειρήσεις" στημένες κι αλλού- και έχουν πλέον επιδοθεί σε έναν ορυμαγδό ψευδών διλημμάτων και ωμών απειλών προς τον Ελληνικό Λαό. Και ασφαλώς, θα συνεχίσουν.
 
Γιατί? Ανησυχούν τόσο πολύ για το καλό μας? Ποιόν εξυπηρετεί να αισθανόμαστε εμείς μικροί, ανίσχυροι και φοβισμένοι? Εμάς ή αυτούς? Τα είπαμε...
Άν, λοιπόν, πρέπει οπωσδήποτε να παρακολουθούμε την αναπαραγωγή όλων αυτών από τα ΜΜΕ, ας έχουμε τουλάχιστον την ψυχή μας και το κριτικό μας πνεύμα σε εγρήγορση.
Δεν καταπίνουμε αμάσητο το κάθε τί που μας σερβίρουν και δεν ξεχνάμε το ήδη απαντημένο από εμάς -και μόνο πραγματικό- δίλημμα της 6ης Μάη:
"Μνημόνιο και σκλαβιά ή Εθνική Ανεξαρτησία και Ευρώπη των Λαών?"
Η 17η Ιουνίου έρχεται, ας μείνουμε σαν Λαός, προσανατολισμένοι στον εκλογικό στόχο μας για ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ, κατ`ελάχιστον.
 
Δέν τους φοβόμαστε, ΑΥΤΟΙ μας φοβούνται!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου