Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Υπό κράτηση δεκάδες ακτιβιστές στη Φρανκφούρτη


0
Δεκάδες ακτιβιστές απομακρύνθηκαν σήμερα από την αστυνομία της Φρανκφούρτης ενώ βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs και διαδήλωναν κατά του καπιταλισμού.
Η συγκέντρωση εντάσσεται στις τετραήμερες κινητοποιήσεις υπό το γενικό τίτλο «Blockupy», που θα διαρκέσουν έως αύριο Σάββατο και είναι ενάντια στον καπιταλισμό και στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

«Πεινάτε; Φάτε έναν τραπεζίτη», έγραφε ένα από τα πανό που είχαν αναρτήσει οι διαδηλωτές έξω από τον ουρανοξύστη Messeturm, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Γκόλντμαν Σακς, αλλά και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reutes.
Η αστυνομία απέκλεισε τον δρόμο έξω από τον ουρανοξύστη και ανέπτυξε εκατοντάδες άνδρες. Πάντως, δεν σημειώθηκαν επεισόδια βίας. Όπως ανακοινώθηκε, τέθηκαν υπό κράτηση 40 διαδηλωτές σε άλλα σημεία της πόλης.
Οι σημερινές διαδηλώσεις σημειώθηκαν εν μέσω μιας νομικής διένεξης ανάμεσα στους ακτιβιστές και τις γερμανικές αρχές για το εάν και κατά πόσον θα έπρεπε να επιτραπεί να γίνουν οι κινητοποιήσεις. Δικαστήριο έδωσε άδεια για να γίνει μια συγκέντρωση την Τετάρτη και διαδηλώσεις αύριο Σάββατο, αλλά απαγόρευσε να γίνουν κινητοποιήσεις άλλες ημέρες.

Χθες Πέμπτη η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 150 διαδηλωτές διότι παραβίασαν την απαγόρευση. Την Τετάρτη οι αστυνομικοί είχαν απομακρύνει, χωρίς να αναφερθούν επεισόδια βίας, διαδηλωτές έξω από την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη Φρανκφούρτη.

Η αστυνομία έχει φέρει ενισχύσεις από άλλες γερμανικές πόλεις για να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις αυτή την εβδομάδα. Σε ετοιμότητα για να αναπτυχθούν βρίσκονται περίπου 5.000 αστυνομικοί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου