Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

"Είσαι υφιστάμενός μου"





Με ένα απειλητικό τηλεφώνημα, ο νεοκλεγείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Κορινθία, Ευστάθιος Μπούκουρας, επιχείρησε να εκφοβίσει τον δήμαρχο Νεμέας, Ευάγγελο Ανδριανάκο, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, λίγη ώρα αφότου διαπίστωσε ότι εκλέγεται στην Κορινθία.

«Από εδώ και πέρα θα είσαι υφιστάμενός μου» είπε ο χρυσαυγίτης βουλευτής με τον γνωστό τόνο, που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, στον εμβρόντητο τοπικό παράγοντα.

Με λίγες ώρες διαφορά από το άκουσμα του περιβόητου προστάγματος «εγέρθητι», το οποίο παραγγέλθηκε μέσα στα γραφεία του κόμματος λίγο πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γ.γ. Νίκος Μιχαλολιάκος, ακόμα ένα κρούσμα ακραίας συμπεριφοράς είχε σαν «θύμα», αυτή τη φορά, έναν αιρετό αξιωματούχο. 

Το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε σε φραστική επίθεση, σημειώθηκε όταν ο δήμαρχος Νεμέας κ. Ευάγγελος Ανδριανάκος τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας βρισκόταν στο δημαρχείο και παρακολουθούσε τα αποτελέσματα των εκλογών μαζί με διάφορους τοπικούς παράγοντες της πόλης. Εκείνη τη στιγμή έλαβε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο νούμερο.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο κ. Μπούκουρας, ο οποίος αρχικά συστήθηκε στον δήμαρχο και ακολούθως του ανέφερε ότι εκλέγεται βουλευτής. Από την πλευρά του, ο κ. Ανδριανάκος τον συνεχάρη για την εκλογή του. Η απάντηση που έλαβε μόνο η αναμενόμενη δεν ήταν, καθώς, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Ανδριανάκος στο zougla radio, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με έντονο ύφος και με ιδιαίτερη ένταση στη φωνή τού ξεκαθάρισε: «Από εδώ και πέρα θα είσαι υφιστάμενός μου».

Ο δήμαρχος αντέδρασε, υπενθυμίζοντάς του ότι οι βουλευτές δεν έχουν σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, για να λάβει την εξής απάντηση: «Από εδώ και πέρα θα γίνω η σκιά σου και θα σε κάνω να πετάγεσαι στον ύπνο σου».

Έπειτα από αυτό, ο κ. Ανδριανάκος έκλεισε τη γραμμή και περίγραψε το περιστατικό στους παριστάμενους, που έμειναν έκπληκτοι. Την επόμενη ημέρα, επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές, για να καταγραφεί το συμβάν, ενώ κοινοποίησε την καταγγελία και στις εισαγγελικές αρχές.


Zougla.gr

1 σχόλιο: