Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Κοινωνική έκρηξη ή επαναληπτικές εκλογές;

Στην παρούσα κατάσταση και με τα σημερινά δεδομένα υπάρχουν δύο δρόμοι για το πολιτικό μας σκηνικό…

α. Να σχηματίσουν μια κεκαλυμμένη μνημονιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κουβέλη, ο οποίος ευαγγελίζεται την θολή “απαγκίστρωση” απ’τον Μνημόνιο, να τον παρουσιάσουν ως εναλλακτικό, αριστερό (sic!) πολιτικό πρόσωπο και να συνεχίσουν την μνημονιακή πολιτική για να περάσουν τα μέτρα του Ιουνίου, συνεχίζοντας το ξεπούλημά μας.

Ίσως βρεθεί και ένα τρίτο πρόσωπο τύπου Παπαδήμου. Το σενάριο αυτό όμως θα κάψει όλους όσους θα συμμετάσχουν, θα είναι αντίθετο στην λαϊκή εντολή των εκλογών και θα προκαλέσει τρομερές κοινωνικές ίσως αιματηρές αντιδράσεις. Ποσώς ενδιαφέρονται βέβαια οι δανειστές μας για το αν θα καούν τα πιόνια τους εδώ, αλλά δεν θα μπορούν να βρουν άλλα, καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα εκτοξευτούν, όπως και του Καμμένου και όλων των υγιώς αντιμνημονιακών δυνάμεων. Αυτό το ξέρει κι ο Ε. Βενιζέλος γι αυτό ζητάει για να συναινέσει σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή όπως αλλιώς την ονομάσουν, να εμπλακεί απαραίτητα και ο ΣΥΡΙΖΑ για να καεί μαζί τους… Από αυτήν την απόφασή του εξαρτάται το αν θα ξαναπάμε ή όχι σε εκλογές.

β. Να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Η απόφαση του λαού ήταν ξεκάθαρα αντιμνημονιακή. Ο φασιστικός εκλογικός νόμος όμως δεν επιτρέπει αυτήν την στιγμή να εκφραστεί στην αναλογία της Βουλής η λαϊκή βούληση. Σε αυτό το σενάριο, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα πέσουν πολύ περισσότερο, εφόσον Τσίπρας και Καμμένος μείνουν πιστοί στις θέσεις τους. Ακόμη κι ο Φ. Κουβέλης θα έχει να κερδίσει από αυτό το σενάριο από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που θα φύγουν απ’το πράσινο ερείπιο. Σε περίπτωση δεύτερου γύρου ο κόσμος θα ψηφίσει με ακόμη λιγότερες εξαρτήσεις από τον δικομματισμό και θα εκφραστεί η βούλησή του πιο ελεύθερα, πράγμα που ακυρώνει ότι έχει συμβεί τα 3 τελευταία χρόνια από την τριανδρία των δοσιλόγων ΓΑΠ-Παπαδήμο-Μπένι.

Συμπέρασμα:

Κύριοι πολιτικοί, το μνημόνιο και οι προδοτικές σας πολιτικές καταρρέουν! Αυτό είναι μη αναστρέψιμο!!! Τελείωσε η τρομοκρατία σας, τα αισχρά διλήμματα και η προπαγάνδα σας. Ότι κάνετε τώρα είναι απλά οι τελευταίες ανάσες του δικομματισμού και του σάπιου συστήματος που μας πούλησε ως χώρα για να πάρετε καρέκλες. Σε κάθε περίπτωση είστε χαμένοι…

Διαλέξτε λοιπόν το πολιτικό τέλος σας. Είστε τόσο πιστοί στα αφεντικά σας, ώστε να οδηγήσετε σε κοινωνική έκρηξη για να παρατείνεται το Μνημόνιο 1-2 μήνες ακόμη ή θα αποδεχτείτε την κατάρρευσή σας και θα πάτε σπίτια σας σεβόμενοι τον ελληνικό λαό;





ΠΗΓΗ: http://afipnisoy.blogspot.com/2012/05/blog-post_4474.html#ixzz1uU6jeNYx

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου