Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Νταλάρα: "βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι μόνο το μέλλον του Ευρώ, αλλά και της Ευρώπης"



Ως την πιο σημαντική από την ίδρυση της ΕΕ χαρακτήρισε την επικειμενη Σύνοδο Κορυφής, ο γενικός διευθυντής του του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου.

Ο Τσαρλς Νταλάρα, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, προειδοποίησε μάλιστα ότι "βρίσκεται σε κίνδυνο, όχι μόνο το μέλλον του Ευρώ, αλλά και της Ευρώπης".

Η τραπεζική ένωση και ο φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, στην αποψινή συνάντηση, στο Παρίσι, του Φρανσουά Ολάντ με την Άγκελα Μέρκελ.

Στο μεταξύ, ανήσυχος για το ιδιαίτερα υψηλό κόστος δανεισμού της Ισπανίας εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαριάνο Ραχόι.

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας διαπιστώνει ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ισπανία επιβραδύνθηκε με ταχύτερο ρυθμό. Ως εκ τούτου, προβλέπει για το δεύτερο τρίμηνο μείωση του ισπανικού ΑΕΠ άνω του 0,3% που είχε καταγραφεί το πρώτο τρίμηνο, τη στιγμή που η κυβέρνηση προβλέπει ύφεση 1,7% για το σύνολο του έτους.

Στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup θα παραμείνει πιθανότατα και μετά τη λήξη της θητείας του ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης τπου επικαλείται το Reuters.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου